Project

Werkgroep Alcoholpreventie & Gezonde Leefstijl

Geplaatst op 20 december 2022, 00:00 uur
Illustration

De werkgroep alcoholpreventie en gezonde leefstijl bestaat nu inmiddels ruim twee jaar. Ongeveer anderhalf jaar geleden zijn we in eerste instantie begonnen met de hoe wij de samenwerking tussen de zorgverleners en de gemeente verder konden bevorderen. Kort daarna hebben de buurtsportcoaches en het jongerenwerk zich ook aangesloten bij de werkgroep. Sindsdien werken wij samen en proberen wij bewustwording te creëren over de gevolgen van overmatig alcoholgebruik. Het doel van de werkgroep is niet dat mensen helemaal stoppen met drinken, maar bewuster omgaan met alcoholgebruik en dat de gezonde leefstijl wordt bevorderd. 

Doe mee met Dry January! Een maand lang geen alcohol. 
Alcohol is schadelijk. Het verhoogt zelfs het risico op een aantal kankersoorten. Een alcoholpauze werkt positief! Als je geen alcohol drinkt, rook je minder, snack je minder, en ben je actiever. 

 • Drink daarom vanaf 1 januari een maand lang geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Je wordt je bewuster van de keuze die je kunt maken of wel of niet te drinken. Je doorbreekt vastgeroeste patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend.
 • Veel mensen die meedoen aan deze uitdaging voelen zich fysiek en mentaal fitter, slapen beter en verliezen gewicht. Het is niet de opzet om nooit meer alcohol te drinken, maar om je alcoholgebruik even op pauze te zetten.
 • Je stelt met een pauzeperiode een goed voorbeeld aan jongeren. En het blijkt dat mensen die hier een maand aan meedoen na afloop beter 'nee' kunnen zeggen tegen alcohol. Bovendien bespaar je ook nog eens geld door geen alcohol te kopen. 
   
  Bunnik doet mee! U ook? 
   
  Kijk voor meer informatie op: www.ikpas.nl
Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Init.
Deel dit: