Activiteit

Digitale inloop op de woensdagmorgen

Op woensdag , 10:00 - 11:30 uur
Illustration

Het kan zomaar gebeuren.

Gisteren werkte de tablet nog prima, maar vandaag is er geen beweging in te krijgen. Tablet is geen fiets die moet bewegen, maar hij (of is het een zij) de tablet dus, moet wel meteen starten. Een niet werkende tablet, maar het kan natuurlijk ook de smartphone, laptop of PC zijn, geeft ergernis want we gaan er vanuit dat die apparaten het gewoon doen als wij, de gebruikers, dat willen. Toch is de praktijk weerbarstig en dan komt de leslocatie van SeniorWeb bij Huiskamer van Odijk in beeld.

Digitale apparatuur, of het nu een tablet is, een laptop, smartphone of PC, u kunt er mee naar de leslocatie van SeniorWeb komen, bij de Huiskamer van Odijk. De PC ook? Nee, niet de PC onder uw arm meenemen, maar u kunt bij de leslocatie wel u vraag(en) stellen over het probleem waar u tegenaan bent gelopen. Een laptop, tablet of smartphone kunt u wel meenemen, maar wel in opgeladen toestand. Vermoedelijk bent u zelf ook opgeladen, doordat het apparaat niet doet wat u wilt.

Elke woensdag morgen, tijdens de Digitale inloop, in het Dorpshuis bij de Huiskamer van Odijk, kunt u met een niet-werkend of slecht-werkend apparaat onder uw arm (dus niet de PC meenemen) even langskomen komen. Van 10.00 uur tot 11.30 uur zijn daar vrijwilligers van het Digicafé (digitale inloop) aanwezig om u te helpen zover als dat in hun vermogen ligt. U hoeft voor deze Digi-doctoren geen afspraak te maken. Wandel gewoon binnen, uw wordt ontvangen met koffie (kost € 1,50) en met een beetje geluk loopt u weer naar buiten met een goed werkend apparaat of een advies als wellicht u probleem heeft te maken met de thuissituatie, bijvoorbeeld een niet werkend wifi-netwerk.

Tijdens het Digi Café, kunt u ook gebruikmaken van de Oefentafel. U gaat zelf aan de slag en de vrijwilligers van het Digicafé c.q. SeniorWeb staan klaar om u te helpen als het even niet lukt.

Graag totziens op een van de woensdagochtenden. Bent u geen lid van SeniorWeb en zou u dat willen, dan hebben wij voor u een kaart voor een jaar gratis lidmaatschap. Alleen is dat al een rede om eens bij ons langs te komen. U ben harte welkom.

Hulp tijdens het Digi Café en het werken aan de oefentafel is geheel gratis m.u.v. de koffie als u die wilt. De koffie kost € 1,50.

Misschien wat verwarrend, maar Digi Café, Digitale inloop en leslocatie van SeniorWer is allemaal hetzelfde. Vanaf augustus 2022 is de Huiskamer van Odijk officieel leslocatie van SeniorWeb.

Locatie
Huiskamer van Odijk
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Omschrijving doelgroep 
Iedereen die een computer, tablet en/of smartphone gebruikt en mogelijk tijdens het gebruik hiervan vastloopt of andere digitale vragen heeft. Aanmelden is niet nodig wij, de vrijwilligers van SeniorWeb, zijn elke woensdagochtend aanwezig.
start / einde
Gestart op wo 30 augustus 2023. Eindigt wo 31 juli 2024
Deel dit:
Locatie
Aanbieder
Geplaatst door
De eerste 10 toekomstige data
woensdag 1 mei 2024
woensdag 8 mei 2024
woensdag 15 mei 2024
woensdag 22 mei 2024
woensdag 29 mei 2024
woensdag 5 jun 2024
woensdag 12 jun 2024
woensdag 19 jun 2024
woensdag 26 jun 2024
woensdag 3 jul 2024