Activiteit

Creatieve workshop ' De vele gezichten van Alzheimer'

zaterdag 18 september 2021   |   9:30 - 12:00 uur   |   Cultuurschuur Bunnik

Wereld Alzheimer Dag
Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Op of rond deze dag vragen we wereldwijd extra aandacht voor dementie door het organiseren van activiteiten om samen van te genieten en om extra bekendheid te geven aan dit onderwerp. 
 
Workshop
In Bunnik organiseren het Cultuurplatform Bunnik en Alzheimer Nederland Zeist e.o. een creatieve workshop rondom het landelijk thema van dit jaar: ‘De vele gezichten van dementie’. 
Onder begeleiding van schrijver Mariola Dirkzwager en schilder Rijk Roor kunnen deelnemers met verschillende werkvormen aan de slag om dit thema om te zetten in creativiteit. De workshop staat open voor alle inwoners van Bunnik. Uiteraard voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, maar ook alle andere inwoners zijn van harte welkom. Materialen zijn beschikbaar. Deelname is gratis. 
 
Deelname 
Wil je deelnemen aan de workshop meld je dan voor 16 september aan bij [email protected]  In verband met de coronamaatregelen kunnen wij een beperkt aantal deelnemers ontvangen en is opgave vooraf noodzakelijk. 
 
Fototentoonstelling Love, Loss & Laughter van Cathy Greenbald
We laten ons inspireren door de fototentoonstelling van Cathy Greenbald. Deze Amerikaanse fotografe heeft een fototentoonstelling samengesteld met portretten van mensen met dementie
en hun omgeving. De tentoonstelling gaat de hele wereld over en is in de periode september / oktober te zien in de regio Zeist en omstreken. Ook wij hebben tijdens de workshop een aantal exemplaren beschikbaar. De foto’s geven een kijkje hoe het is om te leven met dementie, als persoon met dementie of als je partner, ouder of vriend of kennis dementie heeft. Cathy wil met
deze tentoonstelling een bijdrage leveren aan een beter begrip van mensen die leven met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie en hoe zij beter begrepen en verzorgd kunnen
worden. 
 
Een aantal exemplaren van de tentoonstelling zal ook te zien zijn bij het Alzheimer Café op 9 september bij DUO en van 15 september tot 15 oktober in Bunninchem en bij boekhandel van Ravenswaaij in Bunnik.   

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk
E-mailadres
[email protected]