Aanbod

Digitale trainingen SeniorWeb Odijk

Maatschappelijke dienstverlening / participatie, Voorlichting & advies
Illustration

Digitaal Café (inloopspreekuur)

Op de woensdagmorgen is het Digi Café (inloopspreekuur) bij de Huiskamer van Odijk open van 10.00 uur tot 11.30 uur. U kunt zonderafspraak geheel vrijblijvend binnen lopen. Heeft u Digitale vragen m.b.t. uw PC, laptop, tablet of smartphone. Loop dan gewoon even binnen. Wellicht kunnen wij u helpen en loopt weer met een goed werkend apparaat naar buiten. Komt u langs, zorg dan wel dat het apparaat is opgeladen en neemt u ook altijd uw gegevens mee zoals wachtwoord, gebruikersnaam e.d.

DigiD en Mijn Overheid

De digitalisering gaat hard en soms lastig te volgen. Om digitaal in contact te komen met de Rijksoverheid is een account bij DigiD nodig en om berichten van de Rijksoverheid direct te ontvangen in Mijn Overheid dient u ook over een account te beschikken. Dat lijkt lastig, maar is het niet, als je even de moeite neemt om het te leren. In een uurtje heeft u het onder de knie. Het Lescentrum van SeniorWeb bij de Huiskamer van Odijk kan u helpen. Kom op een woensdagmorgen even langs en we zullen u op weg helpen. Het kost niets, tenzij u koffie wilt. Daarvoor betaald u € 1.00. Afspraak maken is niet nodig, maar als het erg druk is zult u even moeten wachten.

Digitaal fit, fitter, het fitst

Met elkaar aan de slag onder leiding van een docent om te ontdekken wat er allemaal digitaal mogelijk is waarbij het type device niet van belang is. Heeft u een laptop, tablet met Android of iPadOS, of een smartphone dan bent u van harte welkom in een klein gezellig groepje. Het motto is "samen fit c.q. digitaal fitter worden". Allerlei onderwerpen kunnen aan bod komen op aanwijzing van de deelnemers. Office programma's, diverse Apps, instellingen e.d. De keuze is aan de deelnemers. Er altijd voldoende hulp ter ondersteuning aanwezig.

Fotobeheer en bewerking

Foto's, we maken ze allemaal, maar na het maken van een foto komt het beheer en bewerking aan de orde. Achterelkaar foto's maken zonder daar verder wat mee te doen maakt dat u het risico loopt dat uw apparatuur, zoals uw smartphone, helemaal volloopt en dan moeten er maatregelen worden genomen. Uw grote hoeveelheid foto's moet u gaan beheren, misschien wel verplaatsen naar uw PC, laptop, externe harde schijf of extra ruimte kopen in de cloud. Wij kunnen u daarbij helpen. Maar daarmee zijn we er niet. Misschien wilt u wel uw foto's bewerken. Een uitsnede maken, rode oogjes verwijderen e.d. Ook daar kunnen we bij helpen, maar zelf doen is natuurlijk veel leuker. We kunnen u dat leren gedurende een training bestaande uit een paar dagdelen.

Instellingen, je moet ze weten!

Op een tablet en een smartphone zijn veel instellingen mogelijk en vaak zitten deze verstop in de App instellingen. In deze App is het vaak moeilijk zoeken omdat lang niet alle instellingen op alle tablets en smartphones hetzelfde zijn. Elke nieuw apparaat kent weer andere instellingen welke weer anders binnen de App zijn ingedeeld. Komt u er niet meer uit? Dan kunnen de vrijwilligers van het Lescentrum in Odijk u hiermee helpen. Samen gaat u op ontdekkingsreis door de App instellingen. In een klein uurtje, soms wat langer, helpen wij u op weg.

Internetbankieren

Uit onderzoek blijkt dat 2,6 miljoen volwassen niet zelfstandig kunnen internetbankieren. Daar willen we als Lescentrum van SeniorWeb bij de Huiskamer van Odijk wat aan doen. Als u hulp wilt bij internetbankieren kom dan op de woensdagmorgen eens langs bij het Digi Café van 10.00 uur tot 11.30 uur. Dan kunnen wij u helpen. Neem dan wel uw bankpasje mee en eventuele inlogcode's en wachtwoorden. Als er code of wachtwoord moet worden ingevuld dan zal de vrijwilliger die u helpt zijn of haar hoofd omdraaien. Zij willen onder geen beding uw informatie weten. Bij elke bank is het internetbankieren net even anders wat het lastig maakt. De apparatuur waarop u gaat internetbankieren dient u mee te nemen en voldoende te zijn opgeladen.

iPad basistraining iOS/iPadOS

Basistraining iPad, basisbedieningen, instellingen en alles wat daar bij hoort, e-mailen, internetten, Apps downloaden en schermindelingen e.d.

Omgaan met E-mail

E-mail lijkt makkelijk, maar niet iedereen is er even handig mee. Dat komt mede omdat er een groot aantal programma's beschikbaar zijn. Denk daarbij aan Gmail, Outlook, Mail in Windows10 e.d. Tijdens een uurtje in ons Lescentrum helpen we u met het maken van een account en het werken met een van de mailprogramma's. Dat doen we tijdens ons inloopspreekuur, maar wel op afspraak om voor u zo voldoende tijd te hebben. Indien nodig kunnen we u vaker helpen. 

Orde op uw Pc, laptop, tablet of smartphone

Het is soms lastig om orde te houden en een logica op te bouwen met al die mappen, documenten, foto's e.d. op uw PC, laptop, tablet of smartphone. Wij kunnen u daarbij helpen. Samen met een van onze vrijwilligers gaat u in een uurtje orde scheppen op uw digitale apparatuur. Deze individuele hulp is m.n. bedoeld voor de laptop, tablet en smartphone die u dan meeneemt naar ons Lescentrum in het Dorpshuis van Odijk. Voor een PC wordt dat

meenemen wat lastig, maar we kunnen u wel tips geven die u dan thuis zelf gaat uitvoeren. Komt u langs bij het Lescentrum zorg dan dat uw apparatuur is opgeladen en neem uw wachtwoorden mee.

PC, laptop, tablet of smartphone opschonen e beveiligen

PC, laptop, tablet en smartphone lopen in het gebruik soms vol met bijvoorbeeld internetgeschiedenis, cookies, foto's en e-mailberichten. Dit gebeurt tijdens het werken met uw apparatuur. Ook is het van belang dat uw apparatuur is beveiligd tegen aanvallen van buiten. Dat klinkt ernstig en dat is het ook, tenzij je de juiste maatregelen neemt. Tijdens een uurtje in ons Lescentrum wordt u door een van onze vrijwilligers geholpen met het opschonen van uw apparatuur en, indien nodig, het installeren van een viruskiller bijvoorbeeld Defender welke standaard aanwezig is in het besturingssysteem van Windows 10 of 11. U neemt uw laptop, tablet of smartphone mee naar het Lescentrum. Voor de PC is dat wat lastig, maar we kunnen u in het Lescentrum wel tips geven zodat u zelf thuis aan de slag kunt. Komt u bij ons langs zorg dan dat uw apparatuur is opgeladen en neem uw wachtwoorden mee. Wellicht hebben we die nodig

Whatsapp

Veel mensen gebruiken WhatsApp, maar soms wil het niet lukken om voldoende ervaring te krijgen zodat het werken met WhatsApp leuk en prettig is. In het Lescentrum in Odijk kunnen we u helpen om WhatsApp onder de knie te krijgen. Vaak is het een kwestie van even een paar handigheidjes te leren. U moet wel beschikken over een 06 nummer en de personen met wie u wilt WhatsAppen moeten ook een 06 nummer hebben en in uw contacten staan. Met het in contacten zetten kunnen we u ook helpen. Heeft u belangstelling voor deze hulp geduurde een uurtje dan is het wellicht handig als u vast de printversie van de Online Cursus bij Seniorweb besteld.

 

Illustration
 
Geplaatst op 24 maart 2023, 12:23 uur
Deel dit: