Organisatie

SeniorWeb Odijk

Non-profit

Digitaal met SeniorWeb 


Kent u SeniorWeb? Nee? Dat is jammer. Als u dit artikel even leest dan weet u wat SeniorWeb is, wat SeniorWeb doet en welke hulp u kunt krijgen bij de leslocatie van SeniorWeb in de Huiskamer van Odijk. Bij deze leslocatie kunt u ook deelnemen aan een aantal trainingen. 


Wat is SeniorWeb?


SeniorWeb is een landelijke vereniging met ca. 150.000 leden, ca. 500 leslocaties en 2.800 vrijwilligers. Sinds 1996 is SeniorWeb actief met als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer, tablet, smartphone en internet kan ervaren.


Wat doet SeniorWeb?


Of u nu digitaal fitter wilt worden en uw digitale vaardigheden wilt ontwikkelen, op zoek bent naar praktische oplossingen of naar achtergrondinformatie, SeniorWeb helpt u verder. Wij leggen u alles stap voor stap uit. Bijvoorbeeld over onderwerpen als Windows 10 en 11, tablets en smartphones, WhatsApp, veilig internetten en meer.


Bent u lid van SeniorWeb dan kunt veel digitale-informatie vinden op de website en in het tijdschrift Enter (het kwartaalblad). En met de onlinecursussen kunt u direct aan de slag. Ook voor de Nieuwsbrieven kunt u zich gratis abonneren. (www.seniorweb.nl)


We nodigen u graag uit om eens langs te komen bij het Digi Café (digitale inloop) in de Huiskamer van Odijk op de woensdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur in het Dorpshuis. Bent u nog geen lid, dan hebben wij voor u, als u dat wilt, een kaart voor een gratis lidmaatschap voor één jaar. Na een jaar stopt dit lidmaatschap vanzelf, tenzij u aangeeft langer lid te willen blijven. Zo’n lidmaatschap is voor elke computer- en/of tabletgebruiker nuttig. U krijgt dan veel informatie. Welke? Dat vertellen we graag als u bij ons langkomt. Zo’n jaarabonnement kost € 38,00 (2024), nadat het gratis jaar is verlopen.


De leslocatie van Seniorweb in de Huiskamer van Odijk biedt u de volgende mogelijkheden. Als eerste noemen we de digitale inloop op de woensdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur in het Dorpshuis van Odijk. U kunt hier vrij binnenlopen, lid of geen lid. Wilt u koffie? Die kost € 1,50. Natuurlijk kunt u aan de oefentafel komen oefenen samen met andere dorpsgenoten. Komt u er even niet uit dan is hulp van vrijwilligers direct beschikbaar. Verder bieden wij een aantal trainingen aan. Wellicht is één van die trainingen iets voor u. 


Welke trainingen zijn er?


- DigiD en Mijn overheid


- iPad Basistraining. Leer omgaan met, en de instellingen van de iPad.


- Digitaal aan de oefentafel.


- Orde op uw PC, laptop, tablet of smartphone.


- PC, laptop, tablet of smartphone opschonen en beveiligen.


- Fotobeheer en bewerking.


- Internetbankieren.


Heeft u iets speciaals waarbij u geholpen wilt worden? Misschien wel Whatsapp. Geen probleem, kom gewoon langs op de woensdagmorgen en we kijken samen wat de mogelijkheden zijn. Geen vraag is te gek, maar of we overal een antwoord op hebben zal de praktijk leren.


Wilt u meer weten? Kijk eens op onze pagina op de website van de landelijke organisatie van SeniorWeb https://www.seniorweb.nl/cursussen/computerles-in-de-buurt/odijk/odijk of op de website van de Huiskamer van Odijk. Of wandel binnen op de woensdagmorgen tijdens het Digi Café (digitale inloop) in het Dorpshuis.

Illustration
 
Deel dit: