Vacature/hulpvraag

Will uit Bunnik zoekt een wandelmaatje

Geplaatst op 9 april 2024, 12:00 uur
Illustration

Will (78 uit Bunnik) is op zoek naar een wandelmaatje. Door een medisch issue vindt Will het lastig om in groepsverband te wandelen. Op dit moment komt Will niet veel meer buiten en blijft hij het liefst in de veilige omgeving van thuis. Hij beseft dat wandelen zal helpen om niet in een isolement te geraken. Heeft dan ook een klik nodig met degene die met hem wil wandelen. Hij stelt het dan op prijs als hij eerst kennis kan maken.

Wil je met Will regelmatig een uurtje wandelen in de buurt van Bunnik? Meld je dan aan door te reageren onderaan deze oproep. Doe dat ook als je meer informatie wil.

Is wandelen goed voor je mentale en geestelijke gezondheid?

Veel mensen die samen wandelen geven aan het sociale contact heel belangrijk te vinden. Of je nu gezellig keuvelt, of diepere onderwerpen bespreekt; wandelen is bij uitstek een activiteit om gesprekken te kunnen voeren. Daarmee is wandelen voor veel mensen een moment van ontmoeting en verbinding en bewezen is dat sociaal contact het gevoel van geluk ten goede komt en tegelijkertijd het gevoel van eenzaamheid vermindert.
Met iemand samen wandelen is meteen een stok achter de deur om ook daadwerkelijk naar buiten te gaan voor een frisse neus. Als je een afspraak hebt met iemand ben je minder snel geneigd die af te zeggen. Je wandelmaatje fungeert zo eigenlijk als motivator. En dat geldt omgekeerd ook!
Samen wandelen kan ook het gevoel van veiligheid vergroten en vertrouwen geven. Als je zelf kampioen in verdwalen bent en je wandelmaatje heeft een ingebouwd kompas, weet je dat je altijd weer veilig thuis komt. Daarnaast ben je met z’n tweeën weerbaarder dan alleen en is de kans kleiner dat je lastig gevallen wordt. Zeker voor veel vrouwen geeft wandelen met een maatje dan ook een veilig gevoel. Maar ook als je gezondheid niet optimaal is en je niet helemaal op je lichaam kunt of durft te vertrouwen is het fijn om iemand bij je te hebben.

Tekst van 'wandelmaatje.nl'

Organisatie
Humanitas TA
contactpersoon
Jos Reizevoort
herhalend
wekelijks
Beloning
geen
Deel dit:
2 reacties

bericht verwijderd

Dilia Van Kouwen.- Snellenberg

vr 12 april 2024 12:54
Ik zou wel een uur willen wandelen met Will. Moet zelf aangeven hoe ver ze wil wandelen
Vragende organisatie
Contactpersoon