Vacature/hulpvraag

Vacature Oecumenisch Beraad Odijk (Liturgie)

Geplaatst op 8 maart 2024, 17:17 uur
Illustration

De oecumene (samen vieren en beleven door de Protestantse Gemeente en de Katholieke Gelkoofswgemeenschap H. Nicolaas) in Odijk bloeit als nooit tevoren. Afgelopen november werden bijvoorbeeld de kinderen verrast met een Sint-Maartenviering en tijdens de levende adventskalender konden mensen van beide kerken elkaar tijdens gezellige en inspirerende activiteiten ontmoeten. 
In deze tijd voor Pasen treffen de leden van beide gemeenschappen elkaar bij de sobere maaltijden en kijken we samen uit naar de gezamenlijke vespers in de Goede Week. 
 
Om deze activiteiten voort te zetten is de R.K. Geloofsgemeenschap H. Nicolaas op zoek naar iemand die de oecumene mee wil dragen. Het gaat met name om de voorbereiding van de oecumenische vieringen tijdens de Week van Gebed voor de Eenheid, met Pinksteren, in de Vredesweek en de eerdergenoemde vespers. Naast deze Liturgische oecumenische taak, mag je ook meedenken met de liturgie in onze eigen kerk als lid van het Liturgieberaad vanuit de Oecumenische gedachte.
 
Je kunt gaan deelnemen aan het Oecumenisch Beraad Odijk, maar als je incidenteel mee wilt helpen ben je ook van harte welkom. 
Wil je praktisch ondersteunen bij het organiseren van een activiteit? Heb je ideeën voor nieuwe oecumenische activiteiten? Voel je vrij om mij aan te spreken. 

Matthijs Marell, voorzitter@nicolaaskerkodijk.nl

Organisatie
R.K. Geloofsgemeenschap H. Nicolaas Odijk - Parochie PJ23
Deel dit: