Vacature/hulpvraag

Help mee om de Kromme Rijn wijk duurzamer te maken!

Geplaatst op 2 februari 2024, 17:32 uur
Illustration

Wil jij samen met mede-wijkbewoners aan de slag om je woning energiezuiniger en uiteindelijk aardgasvrij te maken? En heb je een aantal uur per maand beschikbaar? Veel bewoners van de Kromme Rijn wijk willen aan de slag maar weten niet goed hoe te beginnen. Als we onze krachten bundelen en samenwerken kunnen we van elkaars kennis en expertise leren.

Daarom zoeken we vrijwilligers die samen met buren een bewonersteam verduurzaming willen vormen. Je kan vrijblijvend kennismaken, je krijgt ondersteuning bij het proces vanuit de gemeente en de Energie Coöperatie Bunnik 

We hebben verschillende mensen nodig, bijvoorbeeld die buren kunnen enthousiasmeren en samen brengen, technisch inzicht hebben, of goed zijn in financiën. Of laat weten waar jij goed in bent wat je denk dat kan helpen!

Wat ga je doen als bewonersteam? (taken kunnen verdeeld worden, dus je hoeft te doen waar je goed in bent of tijd voor hebt).

  • Buren aanspreken en zoeken die ook willen verduurzamen.
  • Isolatiemaatregelen samen bespreken en onderzoeken. En eventueel andere verduurzamingsmaatregelen.
  • Met adviseurs spreken over de (technische) oplossingen en subsidies voor verduurzaming.
  • Offertes opvragen voor de werkzaamheden en kijken of betaalbaar en haalbaar is. Dit kan gezamenlijk of individueel. Misschien zijn er ook klus werkzaamheden die het bewonersteam zelf kan doen.
  • Een besluit nemen welke isolatiemaatregelen jullie nemen.
  • Met de leverancier en/of een eigen klusteam de werkzaamheden inplannen en uitvoeren.

Lijkt dit je wat? Stuur een appje of bel naar 06 4233 2629, je kan ook mailen naar d.boekel@bunnik.nl. De gemeente Bunnik, de Energie Coöperatie Bunnik (ECB) en de Wijkvereniging Kromme Rijn werken samen aan dit project.

Organisatie
Gemeente Bunnik
contactpersoon
Dieko Boekel
Project
Wijkaanpak isolatie Kromme Rijn wijk
contactpersoon
Dieko Boekel
Beloning
Uiteindelijk een lagere energierekening, comfortabelere woning en bijdrage aan het tegengaan van ernstige klimaatverandering.
Deel dit:
Vragende organisatie
Contactpersoon