Vacature/hulpvraag

Vrijwilliger huiskamer

Geplaatst op 23 januari 2024, 12:45 uur
Illustration

 

Breng jij gezelligheid in één van onze huiskamers?

In Bunninchem zijn meerdere huiskamers voor ouderen met dementie. In deze huiskamers zijn vrijwilligers een waardevolle aanvulling op de zorg. Als vrijwilliger lever je een belangrijke bijdrage aan een prettige en rustige sfeer. Je helpt bij het ontbijt, de koffie en de lunch. Daarnaast doe je individuele activiteiten of activiteiten met een klein groepje bewoners. Dit kan van alles zijn: een spelletje doen, wandelen, een boodschap doen, een creatieve activiteit of gewoon een praatje maken. Het gaat altijd om maatwerk. De behoeften en wensen van de bewoner staan daarbij centraal, maar we kijken samen natuurlijk ook wat jij leuk vindt om te doen en waar je goed in bent. 

Tijdsinvestering  

Werktijden gaan in overleg met jou. Het kan gaan om dagdelen of een paar uurtjes per keer, bijvoorbeeld alleen om met de maaltijd te helpen, een activiteit te doen of gezellig met een of meerdere bewoners koffie te drinken en een praatje te maken.

Bijzonderheden 

Affiniteit met ouderen met dementie, goede sociale vaardigheden, geduld en tact zijn onmisbare eigenschappen voor onze vrijwilligers. 

Wat kun je van ons verwachten
Zinvol vrijwilligerswerk, waarbij je echt iets voor een ander kunt betekenen
Leuk sociaal contact en gezelligheid
Goede begeleiding
Een reiskostenvergoeding van €0,28 per km
Verzekering, kerstpakket, vrijwilligersuitje en mogelijkheden voor scholing.

Over ons
Bunninchem is onderdeel van Stichting QuaRijn. Stichting QuaRijn zet zich breed in voor het ondersteunen van ouderen bij levenskwaliteit en waardigheid. Wij leveren zorg die aansluit bij de behoefte en wens van de cliënt.
Bunninchem heeft verzorgingshuisappartementen en woonzorg voor mensen met dementie.

Stichting QuaRijn heeft zo’n 1700 medewerkers. Daarnaast leveren 450 vrijwilligers een onmisbare bijdrage aan onze dienstverlening. Ook bij Bunninchem werken we met vrijwilligers. De inzet, hulp, bemoediging en betrokkenheid van de vrijwilligers heeft voor de cliënten duidelijk meerwaarde. Het vrijwilligerswerk, dat onbetaald wordt verricht, vult de beroepszorg aan, maar vervangt deze niet.

Bij interesse of vragen kun je terecht bij Heidi Biljard, coördinator vrijwilligerswerk Bunninchem.
Mail: hbiljard@quarijn.nl
Telefoon: 06 45 57 76 76

Organisatie
QuaRijn woonzorgcentrum Bunninchem
contactpersoon
Heidi Biljard
Ingangsdatum
in overleg
herhalend
in overleg
Deel dit: