Vacature/hulpvraag

Redacteur activiteitenoverzicht voor de krant

Geplaatst op 10 februari 2023, 00:00 uur
Illustration

Het netwerk BunnikSamen heeft iedere week een pagina in de huis-aan-huiskrant Bunniks Nieuws die gevuld wordt met een artikel en een overzicht van de lokale activiteiten voor komende week.

Burgerinitiatief BunnikSamen is een groeiend netwerk van maatschappelijke organisaties uit Werkhoven, Odijk en Bunnik. We voeren lokale sociale projecten uit zonder winstoogmerk, met zo veel mogelijk de inzet van vrijwilligers ondersteund door professionals. Samen zetten we ons in om zichtbaar te maken wat er in de dorpen aanwezig is aan activiteiten en voorzieningen op het gebied van welzijn, (informele) zorg, cultuur, sport en vrijwilligerswerk, met aandacht voor ontmoetingen en laagdrempelig elkaar willen helpen. 

Deze vrijwilligersvacature gaat over het activiteitenoverzicht in de krant. Je neemt activiteiten over die geplaatste zijn op het platform www.BunnikSamen.nl en je maakt er ingekorte aankondigingen van.  Soms zal je een selectie moeten maken wanneer er meer activiteiten dan paginaruimte is.

Elk weekend zorg jij ervoor dat het activiteitenoverzicht  - voor de week erna - wordt opgemaakt in het redacteurenprogramma Pubble. Maandagavond is jouw keiharde deadline. En dat is voor jou geen probleem. Eenmaal ingewerkt ben je 2 uur per weekend/maandags hiermee bezig. Het is mogelijk om een vrijwilligersvergoeding te ontvangen. 

Af en toe zal je ook per mail contact hebben met de redactie.

Je schrijft foutloos Nederlands en controleert je eigen werk.

Het is een pré als je bekend bent met Pubble, maar niet noodzakelijk. Wanneer je met verschillende computerprogramma’s kunt werken dat is dit programma ook makkelijk te gebruiken.

Je wordt ingewerkt en er is een back-up beschikbaar met wie je zo nu en dan contact onderhoudt.  In overleg kunnen jouw werkzaamheden tijdens vakantie of ziekte worden overgenomen.

Deze vrijwilligerstaak is zeer geschikt voor een student media/journalistiek die ervaring wil opdoen!

Omdat het netwerk BunnikSamen volledig bestaat uit lokale partners vinden we het belangrijk dat jij woonachtig bent in de gemeente Bunnik. 
Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar coördinator Irene de Kruijf, irene@bunniksamen.nl. Zij neemt dan contact met je op.

Organisatie
BunnikSamen
contactpersoon
Irene de Kruijf
Ingangsdatum
in overleg
herhalend
elke week 2 uur
Beloning
ervaring, voldoening, netwerk vergroten, maatschappelijke bijdrage, op de hoogte zijn van de lokale organisaties en activiteiten
Deel dit: