Project

Nieuw popkoor project in Bunnik

Geplaatst op 6 oktober 2023, 12:01 uur

Dit najaar start Muziekschool De Kromme Rijn een popkoor op projectbasis voor volwassenen die graag popmuziek willen zingen en een koor willen vormen. Zangpedagoge Aimée Hautvast is de dirigente van het koor en zal met haar enthousiasme en liefde voor muziek divers pop-repertoire behandelen. De nadruk ligt vooral op hedendaagse popmuziek. 

Het project is op 6, 13, 20, 27 november, maandags van 18:30 – 19:30u. en kost 40 euro. Als er genoeg animo is voor het vormen van een koor, dan zal vanaf januari 2024 een halfjaarlijks programma starten met wekelijkse Popkoor-lessen.

Toelichting

Ervaring op het gebied van zang of het vakkundig kunnen lezen van noten is niet een pré om onderdeel te worden van het koor. Het instuderen van muziek gebeurt op het gehoor tijdens de les. Het gaat om de ervaring van de muziek, de achterliggende gedachte van de tekst, het luisteren naar elkaar en vooral om het hebben van lol en plezier tijdens het zingen. Ademhaling en lichaamshouding zijn onderwerpen waaraan in elke les kort aandacht wordt besteed. Zangtechnische elementen worden ook behandeld.

Aimée: "Mijn professionele ervaring heeft mij geleerd dat een vrije adem en een juist postuur de basis zijn voor een stem die vrij kan bewegen. Vaak belemmert het lezen van noten ons postuur en de adem, denk hierbij aan een voorovergebogen hoofd of het vastzetten van de adem wanneer we ons niet tijdig voorbereiden op de volgende frase of noot. Hierdoor benutten we ons instrument niet ten volste en creëren we gewoontes die de zangkwaliteiten niet bevorderen. Daarom werk ik veel op basis van het gehoor en uit het hoofd zingen. Het lijkt mij heel erg leuk om een groep enthousiaste zangers bij elkaar te krijgen die op de maandagavond lekker willen zingen om de week goed te beginnen!"

Aimée haar ervaring in het lesgeven is zeer uitgebreid. Al sinds haar conservatoriumopleiding heeft ze haar eigen studenten en geeft ze les aan groepen. Ze is momenteel ook docente bij Kunstenhuis Idea waar ze zangles geeft aan de Theaterklassen en Popkoren. Aimée is afgestudeerd in klassiek zang aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Ze heeft al meermaals op verschillende podia gestaan en treedt nog steeds op.

Doelgroep
Volwassenen, Senioren
Idee
Deel dit: