Lia van den Heuvel

Professional, Makelaar sociaal domein gemeente Bunnik
Mijn expertise

Lia van den Heuvel is sociaal makelaar bij het Centrum voor Elkaar van de gemeente Bunnik. “Ik verbind organisaties en inwoners met elkaar en ben betrokken bij het faciliteren van initiatieven”. “Van Senioren activiteiten Bunnik, de kerk, bibliotheek, Zonnebloem, sport, Rotary, het zijn allemaal organisaties die iets doen voor de inwoners in onze gemeente. 


Samen versterken we de sociale kracht in onze gemeente.


Verbinden in de wijk


Regelmatig vragen collega’s van het Centrum voor Elkaar Lia’s advies. Bijvoorbeeld als een inwoner hulp nodig heeft uit zijn/haar omgeving. Of op zoek is naar nieuwe sociale contacten. Vaak zijn er in een wijk of straat allerlei mooie initiatieven waar mensen bij kunnen aansluiten.


“Ik wil daarom graag weten wat er gebeurt in een buurt en daarom heb ik contact met de wijkverenigingen en (vrijwilligers)organisaties en initiatieven in Bunnik, Odijk en Werkhoven. U weet wat er speelt! Daarom is het voor mij ook belangrijk om contact te hebben met deze organisaties, jullie zijn voor mij de oren en ogen in de wijk.”

Mijn mogelijkheden

Nieuwe initiatieven versterken


Misschien zijn er initiatieven in de wijk of straat waarbij Lia een verbindende of faciliterende rol kan vervullen. “Zo ben ik bijvoorbeeld samen met een studente uit Bunnik aan het onderzoeken hoe zij een repair café kan opzetten. Ik breng haar in contact met mogelijke samenwerkingspartners, beheerders van locaties en we zoeken naar mogelijkheden om het repair café te financieren.”


Hulp in de wijk


Soms komt er bij het Centrum voor Elkaar een hulpvraag binnen die kan worden opgepakt in de wijk waar de hulpvrager woont. “Ik hou daarom graag contact met de wijkvereniging en organisaties en inwoners die actief zijn. Om ook zo nu een dan een hulpvraag voor te leggen. Ik bouw graag samen met de bewoners en vrijwilligersorganisaties aan een fijne samenwerking.”

Relevante ervaring

Waarvoor kunt u terecht bij Lia?
    Advies en ondersteuning van sociale initiatieven
    Melden van uw u zorgen om een inwoner
    Verbinden van organisaties en initiatiefnemers