organisatie

Samen Meten Utrecht

Non-profit

Bewoners gezocht voor verkeerstelling in eigen straat


Wil je weten hoe druk het is in je straat? Vanaf 30 mei zijn er weer nieuwe ‘Telramen’ beschikbaar! Met dit kleine apparaatje op je raam worden automatisch fietsers, voetgangers, auto’s en vrachtverkeer geteld. Alle tellingen worden weergegeven op het dataplatform van Telraam (www.telraam.net).


Op dit moment doen al 60 bewoners mee aan het Telraam netwerk in de provincie Utrecht. Vanaf 30 mei zijn nog eens 100 Telramen beschikbaar. Je hebt een geschikt raam nodig om te tellen. Dat betekent een raam op de eerste of tweede verdieping (niet begane grond), met volledig en vrij zicht op de weg, zonder hinder van bomen, struiken of lantaarnpalen. Aanmelden voor de volgende ronde kan tot en met 15 mei.


Het Telraam levert jou interessante informatie op over jouw buurt, maar kan ook aanleiding zijn om bijvoorbeeld het gesprek met de gemeente aan te gaan. Ook overheden of onderzoekers kunnen van de data gebruik maken.


Het einddoel is een Telraamnetwerk in álle gemeenten van de provincie Utrecht. Er zijn uiteindelijk gemiddeld ongeveer 10 Telramen per gemeente te vergeven.


Meer informatie en aanmelden kijk op de projectpagina van Telraam. Aanmelden kan tot en met 15 mei. Daarna krijg je bericht of jouw raam geschikt is voor deelname en of je daadwerkelijk geselecteerd bent. De startworkshop is dan op 30 mei. Wil je eerst meer informatie? Op 9 mei om 19.30 uur organiseren we een online vragenuurtje.


Snuffelfiets
Telraam is een project van Samen Meten Utrecht, een communityportaal voor inwoners die zelf meten in hun leefomgeving. Hier kunt u zich ook aanmelden voor Snuffelfiets, u krijgt dan een sensor op de fiets om o.a. fijnstof te meten.


 

Thema Gezondheid, Openbare ruimte, citizen science
Documenten

Deel dit: