organisatie

stichting Kamers met Aandacht

Non-profit

Woonruimte gezocht voor jongeren die nog niet helemaal zelfstandig kunnen wonen.


In Zuid Oost Utrecht worden Kamers met Aandacht gezocht.                                                                                                                      


Dit zijn kamers voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar die, een zorgorganisatie gaan verlaten, dreigen in te stromen of dak en thuisloos zijn maar, nog niet helemaal zelfstandig kunnen wonen. Dit zijn vaak jongeren die nu in een verblijfsvoorziening of in een pleeggezin wonen of waar het thuis niet “veilig” is.


Kamers met Aandacht houdt in dat mensen een kamer beschikbaar hebben voor jongeren tussen 18- 23 jaar die nog hulp nodig hebben richting zelfstandigheid. Zelfstandig wonen is uiteindelijk een van de doelen in hun ontwikkeling, maar deze jongeren zijn nog niet helemaal rijp om dit al te doen. Met een Kamer met Aandacht ontvangen zij een sociaal en steunend vangnet. 


In Zuid Oost Utrecht willen we dat jongeren een eigen leven kunnen opbouwen en aan hun toekomst kunnen werken. Door een kamer met Aandacht te bieden zorg je dat een jongere een eigen leven kan opbouwen. Ben je iemand die een kamer over heeft en ruimte voor een jongere, meld je dan vrijblijvend aan voor meer informatie.


Persoonlijke aandacht 


Iedereen kan een Kamer met Aandacht aanbieden en iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden. Zoals een zolderkamer bij een gezin, een kamer bij een alleenstaande, een ouder echtpaar, een kamer boven een winkel of in een studentenhuis. Voorwaarde is dat de kamer minimaal één jaar wordt verhuurd en dat de huurprijs niet hoger is dan het bedrag geadviseerd door de landelijke huurcommissie. 


De jongeren krijgen begeleiding van de al aanwezige hulpverlener. En met een beetje persoonlijke aandacht bouwen ze een eigen netwerk op om op terug te vallen. Verhuurders bepalen zelf hoeveel ‘aandacht’ zij bieden en op welke manier. De jongeren betalen de maandelijkse huur, hebben een dagbesteding en geen problematiek die het dagelijks functioneren in de weg staat. 


 


De verhuurders en jongeren worden zorgvuldig gematcht. Een goede klik tussen de huurder en verhuurder is belangrijk voor het vervolg. De bedoeling is dat zij uiteindelijk voldoende vaardigheden en een netwerk hebben om helemaal zelfstandig te wonen. 


Meer informatie 


Mensen die een kamer vrij hebben en andere geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.kamersmetaandacht.nl. 


Er worden maandelijks online informatiebijeenkomsten georganiseerd.                                                                                    


Aanmelden hiervoor kan door een mail te sturen naar info@kamersmetaandacht.nl. 

Deel dit:
Contactpersonen van stichting Kamers met Aandacht