organisatie

Humanitas DMH - Wegedoorn

Zorginstelling

Humanitas DMH biedt zorg en begeleiding op haar eigen woonlocaties aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking die niet zelfstandig kunnen wonen. Ook mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische problemen en/of gedragsproblemen kunnen bij ons terecht voor begeleid wonen. Onze woonlocaties in bijna heel Nederland bevinden zich in een prettige woon- en vertrouwde sociale omgeving, altijd midden in de wijk. Op die manier bevinden de bewoners zich dus ook midden in de samenleving, want aansluiting met de buurt vinden wij belangrijk. 


Begeleid wonen zoals de cliënt dat wil én nodig heeft. Binnen onze woonlocaties vind je geen typische groepsbegeleiding. Wij bieden iedere cliënt zorg op maat. Samen met de cliënt en de ouders en verwanten kijken we naar wat de cliënt nodig heeft én naar wat hij of zij zelf kan. Met elkaar zorgen we ervoor dat bewoners zo fijn mogelijk leven in onze woonlocaties. Dat doen we door bewoners mee te laten doen bij activiteiten. Wie goed kan koken, helpt daarbij. De eigen kamers worden zoveel mogelijk zelf opgeruimd. Er kan vaak gezamenlijk gegeten worden, maar wie dat niet wil, kan ook op zijn of haar eigen kamer eten. Op veel locaties biedt de begeleiding ’s avonds leuke activiteiten. Gezamenlijke spelletjesavonden, koffiemomenten of samen bewegen bijvoorbeeld! Want gezelligheid staat hoog in het vaandel bij de bewoners! 


De bewoners zijn allemaal verschillend, zoals ieder mens dat is. Van licht verstandelijk beperkt, tot ernstig verstandelijk beperkt met daarbij lichamelijke beperkingen (EMB). Iedere bewoner bieden wij zorg op maat, naar eigen behoefte en mogelijkheden. In nauwe samenwerking met de ouders en verwanten zorgen wij voor een passende manier van begeleid wonen.

Deel dit: