organisatie

Humanitas DMH - Homerun Zuid Oost Utrecht

Zorginstelling

Direct inzetbare trajectbegeleiding bij LVB en multiproblematiek
Met Homerun bieden wij intensieve begeleiding en behandeling aan (jong)volwassenen vanaf 16 jaar met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problemen. Wij ondersteunen hen op alle leefgebieden met als doel stabiliteit te crëeren in hun leefsituatie. Wij bieden ondersteuning binnen de domeinen WMO, Jeugd en Forensische Zorg in regio Utrecht Zuid-Oost: Bunnik, Culemborg, de Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Zeist.

Samen werken aan een gelukkiger leven
Voor (jong)volwassenen met een LVB is de wereld complex en ontoegankelijk. Dat maakt ze kwetsbaar, waardoor ze gemakkelijker in valkuilen stappen die tot problemen leiden, zoals verslaving, schulden en criminaliteit. Een leven dat ze zelf ook niet voor ogen hebben.


Ondersteuning op maat
Eén vaste begeleider kijkt samen met de cliënt wat er nodig is om weer grip op het leven te krijgen. De cliënt doorloopt een afgebakend traject van een paar jaar, dat bestaat uit vier stappen (de honken). Dit traject is afgestemd op de zwaarte van de problematiek. Wij staan naast de cliënt en bedenken samen doelen waaraan stap voor stap gewerkt gaat worden, zodat ze weer grip op hun leven krijgen. Bijvoorbeeld bij het zoeken naar passend werk of dagbesteding (JobRun), of ondersteuning bij het vinden van structuur en het vergroten van het zelfvertrouwen. De stappen die we in een traject zetten, zijn de 4 honken om een Homerun te slaan. Dankzij Homerun én hun eigen inzet doen zij weer snel positiever mee in de samenleving.

Deel dit:
Contactpersonen van Humanitas DMH - Homerun Zuid Oost Utrecht