organisatie

Dorpscanon Kromme Rijn

Non-profit, Informele groep

Ontdek de kracht van lokale verhalen, verteld door jou! De Dorpscanon Kromme Rijn is dé plek waar we "Lokale verhalen, lokaal verteld" omarmen. We nodigen alle inwoners van de dorpen uit om bij te dragen aan de rijke geschiedenis van hun dorp of het Kromme Rijngebied.


Elk dorp en elke stad heeft een unieke ontstaansgeschiedenis. Wanneer en waarom ontstond jouw plaats? Wie waren de dappere pioniers en de eerste bewoners? Welke visionairen hebben het dorp verder ontwikkeld? Zijn er opmerkelijke gebeurtenissen die de lokale geschiedenis hebben beïnvloed? En zijn er misschien beroemdheden voortgebracht?


Stel je voor dat al deze vragen beantwoord worden in jouw eigen lokale historische Canon. Dat is precies waar de Dorpscanon naar streeft. We dagen je uit om de geschiedenis van jouw dorp te ontdekken, te delen en nieuw leven in te blazen. Samen bouwen we aan een schat aan verhalen die de unieke identiteit van onze regio weerspiegelen. Neem het heft in eigen handen en laat jouw stem en kennis de geschiedenis tot leven brengen!


Contactpersoon Meike de Vries

Deel dit:
Contactpersonen van Dorpscanon Kromme Rijn