Bericht

Warme netwerkavond BunnikSamen

Geplaatst op 1 juli 2024, 06:00 uur
Illustration

ODIJK Op de warme woensdagavond 26 juni vond weer een netwerkbijeenkomst BunnikSamen plaats. Ditmaal georganiseerd samen met Stichting Jongerenwerk Bunnik in de Schoudermantel. Met een opkomst van 35 aanwezigen kijken de organisatoren tevreden terug op deze avond.

Het programma was gericht op inwoners en professionals uit het maatschappelijk veld geïnteresseerd in het werken met jongeren

JONGERENWERK Coördinator van het jongerenwerk Andreas Geursen heette iedereen welkom en gaf een presentatie over het jongerenwerk in Bunnik door de jaren heen. Dit jaar bestaat het jongerenwerk de Schoudermantel 40 jaar. Jongerenwerker Jeroen Koot testte de kennis van de aanwezigen met een Kahoot-quiz.  Van hbo-stagiaire Miga werd een video getoond die een inkijk gaf in het dagelijkse werk van de jongerenwerkers.

JONGEREN AABNOD Verschillende initiatieven die raakvlakken hebben met het thema ‘jongeren’ kregen ook het podium. Zo werd er verteld over het Volhoofdproject waarin tieners coaching kunnen krijgen voor meer rust in het hoofd. De vrijwilligerscoördinator van de Huiskamer van Odijk deelde de ervaringen die zij hebben met het bieden van maatschappelijke stageplekken aan leerlingen in het voortgezet onderwijs. 13-jarige Pim vertelde over zijn stagervaring. Een 17 jarige scout van Katimavik liet zien wat het aanbod voor jeugd en jongeren is bij de scouting in Odijk. Het programma van de Zomerschool voor juli en augustus werd door coördinator Femke Dotman gepresenteerd. De activiteiten voor jongeren werden uitgelicht. Bertina Slager, medeoprichter van Paratus Plus college deelde haar dankbaarheid voor de vele mooie samenwerkingen met lokale partijen. Tot slot maakte het publiek kennis met het nieuw gestarte project Buurtgezinnen Bunnik.

NETWERKEN Deze warme zomeravond werd afgesloten met netwerkgesprekken. Elkaar ontmoeten, nader kennismaken, inspireren en ideeën opdoen voor nieuwe samenwerkingen.

EVALUATIE]Via de website BunnikSamen werd een evaluatietool gebruikt om te meten wat de aanwezigen van de avond vonden.  Alle feedbackgevers bevelen de netwerkbijeenkomsten aan. Enkele reacties:  „Veel informatie op een prettige manier gepresenteerd”, „Laat zien hoe veel mensen om je heen met een positieve inslag er met elkaar iets van maken”, „Ontzettend waardevol om te netwerken”, en „Leuk informatie en nieuwe organisaties te leren kennen”.

WAT IS BUNNIKSAMEN Het Netwerk BunnikSamen is een samenwerkingsverband van vrijwilligersorganisaties, maatschappelijke organisaties, zorg en welzijn. Er is een coördinatiegroep die bestaat uit voorzitters van een aantal betrokken organisaties.

Het netwerk vindt het belangrijk dat iedereen in onze gemeenschap gelukkige en vitale keuzes kan maken en kan meedoen. Samen plezier hebben, iets voor anderen betekenen, letterlijk en figuurlijk in beweging zijn, meedoen, zinvol bezig zijn, geven levensvreugde en versterken de vitaliteit. Iedereen, individu of organisatie, die wil bijdragen aan deze missie, kan meedoen.

MEER INFO De volgende netwerkbijeenkomst BunnikSamen gaat plaatsvinden in het najaar. Houd deze website in de gaten en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Deel dit: