Bericht

Training Fondsenwerving

Geplaatst op 6 mei 2024, 00:00 uur
Illustration

Veel inwoners lopen rond met ideeën om iets te kunnen betekenen voor andere inwoners, zoals het organiseren van een nieuwe activiteit, een buurtkoffie, een moestuin in de straat, een ontmoetingsplek in de wijk, een maatjesproject, etc.  Vaak blijft het bij een idee als je niet weet hoe je de middelen kunt aantrekken om jouw project tot uitvoering te brengen.

Training Fondsenwerving 
Tijdens een eerdere Netwerkbijeenkomst BunnikSamen gaven veel deelnemers aan dat er interesse is in fondsen werven.  Vanwege gebrek aan middelen worden lang niet alle goede ideeën uitgevoerd. Naar aanleiding daarvan organiseren het Netwerk BunnikSamen en gemeente Bunnik samen een training Fondsenwerving. Deze wordt verzorgd door ervaren trainers van de Sesam Academie.

Voor wie? 
Wil je leren hoe je financiële middelen kunt aantrekken voor jouw burgerinitiatief of lokale non-profit organisatie? Zodat je met een nieuw project een positieve impact kunt maken? Dan biedt de training Fondsenwerving informatie en handvatten om aan de slag te gaan.

Wat ga je doen? 
Tijdens drie bijeenkomsten en voorbereidende huiswerkopdrachten werk je jouw idee voor een project uit tot een concreet plan waarmee je een fonds gaat benaderen. Om ervoor te zorgen dat je optimaal profiteert van de training, adviseren we om met twee personen per project mee te doen. Je werkt samen aan het plan.

Fondsen werven is hard werken, maar het is de sleutel tot het realiseren van jouw mooie idee!

Bijeenkomsten 
In iedere bijeenkomst krijg je theorie, maar werk je vooral aan je plan en wissel je ervaringen uit met andere deelnemers. Je leert hoe fondsenwerving in zijn werk gaat, welke verschillende soorten fondsen er zijn en waar je op moet letten.

Aan het eind van de drie bijeenkomsten kun je helder verwoorden wat het doel is van jouw project, wie de doelgroep is, welke activiteiten jullie organiseren om de beoogde impact bij de doelgroepen te realiseren en welke middelen daarvoor nodig zijn. In de tweede bijeenkomst wordt het opstellen van een projectplan en de aanvraag  uitgelegd. Het huiswerk voor de derde bijeenkomst is het opstellen van jouw projectplan. In deze bijeenkomst geven de adviseurs feedback op jullie concept projectplannen.

Wanneer? 
De training wordt gegeven in het gemeentehuis in Odijk op maandagen: 16 en 30 september en 14 oktober 2024, van 19:00 – 21:00 uur. Inloop vanaf 18:45 uur. Na ongeveer 2 maanden, op maandag 9 december is er een terugkomavond om ervaringen uit te wisselen over de fondsaanvragen die zijn gedaan.

Aanmelden 
Er is plaats voor 8 projecten (2 personen per project). De training wordt gratis aangeboden maar is niet vrijblijvend. Aanmelden kan tot 12 juli 2024 door een mail te sturen naar sociaal makelaar Lia van den Heuvel via l.vandenheuvel@bunnik.nl. Leg daarin in max 10 regels uit waar het projectidee over gaat. Je ontvangt een bevestiging wanneer je mee mag doen.

Documenten
Deel dit: