Bericht

Humanitas Heuvelrug organiseert weer een Lotgenotengroep rouw in Zeist.

Geplaatst op 21 november 2023, 13:15 uur
Illustration

Praten met lotgenoten over verlies helpt!
De meerwaarde van lotgenotencontact
In een lotgenotengroep voel je dat je niet alleen staat in het rouwproces. Omdat iedereen in de groep iets vergelijkbaars heeft meegemaakt is er vanaf het begin veel herkenning en erkenning voor je verdriet en is er wederzijds begrip. Daarnaast leer je ook over rouw en jouw rouwproces in het bijzonder. Samen met de 2 getrainde begeleiders die ook ervaringsdeskundige zijn, kom je bij elkaar in een sfeer van vertrouwen en veiligheid op ons kantoor in Zeist.
Praktische informatie
In principe moet het verlies minimaal een half jaar geleden zijn. Uit ervaring is gebleken dat eerder deelnemen meestal te vroeg is. De groep komt 8 keer bij elkaar; een bijeenkomst duurt 2 uur.
Door met thema’s per bijeenkomst te werken hebben de bijeenkomsten een duidelijke structuur. Deelnemers uit Zeist, De Bilt, Bunnik en de Utrechtse Heuvelrug en omgeving zijn van harte welkom. Om iedereen tot zijn of haar recht te laten komen hanteren wij een maximumaantal van 6 deelnemers. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Bij voldoende aanmeldingen gaat de groep van start.

Positieve ervaringen van deelnemers; door hen gedeeld bij de evaluatie.
“Ik werd gezien in mijn worsteling om mijn leven weer in balans terug te krijgen.” “De ervaringen en reacties van anderen gaven mij het gevoel er niet alleen voor te staan.” “In de groep was wederzijds begrip en respect aanwezig, waardoor de groep al snel vertrouwd en veilig voelde “. “De deskundige begeleiders zorgden voor structuur, waardoor eenieder aan bod kwam.” “Door de verhalen van de lotgenoten kon ik beter bij mijn emoties kon komen.” “Er was ruimte voor een lach en een traan”.
Denk je: “dit zou iets voor mij kunnen zijn” meld je dan aan.
Voor de start van de groep heb je eerst een persoonlijk gesprek met de begeleiders om te kijken of de groep wat voor jou kan betekenen. Mocht dit niet zo zijn dan is de individuele begeleiding door een vrijwilliger een andere optie.

Aanmelden: bij Humanitas Heuvelrug: e-mail: heuvelrug@humanitas.nl
<span class="cx_tab mceNonEditable" style="display: inline-block;">    </span>Telefoon: 06 35122389

Deel dit: