Bericht

Cursusproject biedt divers aanbod dit najaar

Geplaatst op 4 oktober 2023, 08:00 uur
Illustration

BUNNIK/ODIJK/WERKHOVEN Het Cursusproject dat volledig wordt gerund door vrijwilligers brengt twee keer per jaar een cursusprogramma uit met zo’n 40 cursussen, workshops en lezingen in diverse categorieën. Laagdrempelig en bedoeld voor de inwoners van de gemeente Bunnik. Voor ieder wat wils!

Ongeveer 15 vrijwilligers werken ieder voor- en najaar met veel enthousiasme aan het organiseren van een divers palet aan cursussen. Zij overleggen en maken afspraken met docenten die veelal vanuit hun hobby en/of passie aanbieden om een cursus, workshop of lezing te geven. 

PROGRAMMA Het programma najaar 2023 is gestart in september en loopt door tot half december. Een aantal cursussen is altijd snel volgeboekt, bijvoorbeeld de kookcursussen, Yoga en Pilates. Is een cursus vol dan kan het lonen een aanmelding te doen voor de wachtlijst. Soms kan er een extra cursus worden georganiseerd, zoals dit najaar de cursus Impressionistisch schilderen, soms valt er iemand af. Het schema toont wat er de komende maanden wordt aangeboden. Aanmelden kan via www.cursusprojectbunnik.nl.


LOCATIE De meeste cursussen worden gegeven in het cursusgebouw in Odijk, een fijne centrale plaats met diverse ruimtes. Sport en Yoga worden op andere locaties in de gemeente gegeven. De grote zaal van het cursusgebouw ligt op de eerste verdieping. Dit is voor sommige mensen bezwaarlijk. De cursussen zijn bedoeld voor alle inwoners en daarom wordt samenwerking gezocht met organisaties die een zaal op de begane grond hebben die beschikbaar is om enige cursussen en lezingen te geven.

PLANNING 2024 De vrijwilligers starten deze maand met de voorbereidingen voor het programma voor de eerste helft van 2024. Zij zullen op zoek gaan naar een interessant en gevarieerd aanbod, waarin zowel ‘ouwe getrouwen’ als nieuwe cursussen een plek krijgen. Natuurlijk zullen Sport je fit, Bewegen op muziek, Pilates, Yoga en Qigong weer op het programma staan. Ook taalcursussen en computercursussen krijgen vast weer een plaats. Verder wordt het een verrassing. Iedereen die graag actuele informatie over het programma wil ontvangen, kan zich via de website aanmelden voor de digitale nieuwsbrief die ongeveer zes keer per jaar verschijnt. Mensen die het aanspreekt een cursus te organiseren of te geven, worden uitgenodigd zich aan te melden via de ‘knop’ Mijn idee op www.cursusprojectbunnik.nl.

CURSUSAANBOD NAJAAR alle informatie over het aanbod aan cursussen, lezingen en workshops is te lezen op de websites www.BunnikSamen.nl en www.cursusprojectbunnik.nl. Hieronder het overzicht voor de komende maanden.
                 
5 okt: Landschapsfotografie met camera of smartphone 2x;
9 okt: Naailes voor beginners en gevorderden, tweewekelijks, 12x, (nog 1 plek);
11 okt: Creatief met chocolade voor kinderen;
12 okt: Website bouwen 5x;
16 okt: Bloempot decoreren met klei en glazuur;
24 okt: Tomte haken, Spreekvaardigheid Duits;
25 okt: Leeskring Nederlands 10 in Bunnik 1x p/m 5x, (Beter) leren haken of breien 6x voor kinderen (vanaf ca. 10 jaar), Mens durf te tekenen, 4x;
26 okt: 125 jaar M.C. Esscher;
6 nov: Freaken met verf, maak een kunstwerk met acrylverf;
9 nov: De geschiedenis van Beverweerd;
13 nov: Extra: Impressionistisch schilderen, 6x; Nieuw: Breien met kralen;
16 nov: Webwinkel bouwen;
23 nov: Crypto, NFT's & Blockchain, meer dan speculatieve beleggingen;
27 nov: Sjaals in de knoop, hoe knoop je een sjaal op een leuke en simpele manier;
29 nov: Paper piecing, een kerstquiltproject, 3x;
30 nov: Bewustwording met tekeningen, 2x;
1 dec: What girl wants, ook voor mannen van alles met chocolade;
7 dec: Open AI en ChatGPT.

 

Deel dit: