Bericht

Gezelligheid en creativiteit

Geplaatst op 25 september 2023, 00:00 uur
Illustration

[ODIJK] Het Creatief Café in de Huiskamer van Odijk is een ontmoetingsplaats voor mensen die graag handwerken of dat willen leren in de ruimste zin van het woord.

Iedere woensdagochtend bruist het in de Huiskamer van Odijk van creativiteit en gezelligheid tijdens het wekelijkse Creatief Café. Van 10.00 tot 12.00 uur komen deelnemers samen aan een grote tafel om aan hun eigen creatieve projecten te werken, variërend van haakwerk en breiwerk tot het maken van handgemaakte kaarten. Dit initiatief biedt mensen uit Odijk een unieke kans om hun passie voor creativiteit te delen en te genieten van elkaars gezelschap.

Iedereen brengt zijn of haar eigen materialen mee, maar voor het geval dat je iets vergeten bent, zijn er extra wol en brei- en haaknaalden beschikbaar. Ook als je wilt leren haken of breien kun je hiervan gebruik maken. De sfeer is open en uitnodigend, er is altijd tijd voor het stellen van vragen over technieken, advies vragen over waar iets te koop is , materiaal keuze, patroon lezen enz..

[VRIJWILLIGERS] Liesbeth Eymundsson en Annemiek Westerman zijn de enthousiaste vrijwilligers van deze activiteit. Elke woensdag zijn zij aanwezig om de spullen klaar te leggen, een praatje te maken met de deelnemers, hun kennis van handwerken te delen en te zorgen voor koffie/thee.

[HULP NODIG?] Het Creatief Café is niet alleen een plek voor ervaren handwerkers, maar ook voor mensen met hulpvragen omtrent een haak-, brei-, naai-, of borduurprobleem . Als je vastloopt in je project of nieuwe inspiratie nodig hebt, kun je altijd terecht bij mededeelnemers die graag een helpende hand bieden.

[NIEUWE TECHNIEKEN] Als er belangstelling is worden er nieuwe technieken geleerd in groepsverband of individueel. Zoals het breien op de rondbreipen, Kumihimo, een Japanse vlechttechniek, voor o.a. het maken van vriendschapsbandjes, mozaïek of Mochila haken, Fair-Isle breien. Iedereen is welkom bij het Creatief Café; man of vrouw, jong of oud, beginner of expert. Elke vorm van creatief werk mag mee naar de Huiskamer van Odijk. Momenteel komen er twee dames die begonnen zijn met haken en nu zo enthousiast zijn dat er granny’s gehaakt worden voor een sprei.

[GEZELLIGHEID] Naast het handwerken, wordt er ook heel wat gepraat over wat zo al actueel is op plaatselijk of wereldniveau. Men leeft met elkaar mee en heeft belangstelling voor iedereen.

Bent u gestopt met handwerken om welke reden dan ook, dan kunt u ook aanschuiven voor een praatje. Misschien ook wat ervaring delen!

Deelname aan het Creatief Café is laagdrempelig met een bijdrage van € 1,50 per keer. Dit bedrag wordt gebruikt om de koffie/thee met koek te bekostigen. Aanmelden is niet nodig. Vanaf 10 uur staat de deur van het dorpshuis open.  

[HUISKAMER VAN ODIJK] Het Creatief Café is één van de activiteiten van de vrijwilligersorganisatie Huiskamer van Odijk. Iedere woensdagochtend zijn ook de vrijwilligers van het Digi Café aanwezig en wordt er Koffieochtend gehouden. Een gezellig moment waar Odijkers elkaar kunnen ontmoeten en bijpraten. Het volledige aanbod is te vinden op de websites www.huiskamervanodijk.nl en www.BunnikSamen.nl of loop voor meer informatie op woensdagochtend even binnen bij het dorpshuis in Odijk, Rijneiland 7.

Deel dit: