Bericht

Pilates, een goede start van de dag

Geplaatst op 9 augustus 2023, 12:49 uur
Illustration

Pilates, we hebben er allemaal weleens van gehoord. Maar wat voor lessen zijn dat nu eigenlijk? Bij Pilates werk je aan een betere houding door oefeningen voor buik-, been-, rug- en schouderspieren, staand, liggend of zittend. Gestart wordt met een warming-up met aandacht voor de ademhaling. Na de oefeningen, die makkelijk uit te voeren zijn en toch inspanning van de spieren vergen, volgt de cooling down. De groep is klein, maximaal 10 deelnemers en bestaat uit zowel mannen als vrouwen. Het fijne aan deze cursus is dat iedereen kan meedoen: jong en oud, getraind en ongetraind. Sinds januari 2023 bieden we in Dorpshuis Odijk iedere woensdagochtend ‘Pilates, actief op de mat aan’. Op woensdag 13 september starten de lessen weer om 9.00 en om 10.00 uur.

Enthousiaste deelnemers
Deelnemer Carla is enthousiast en vertelt dat Pilates een goede manier is om leniger te worden en sterkere spieren te krijgen. “Je leert je spieren bewust aan te spannen en te ontspannen. De lessen zijn afwisselend en er is een grote variatie in de oefeningen. Soms haal je het aantal keren dat een oefening wordt herhaald niet, dan doe je rustiger aan. Je doet in je eigen ritme mee. En het leuke is dat je in de loop van lessen ontdekt dat je het aantal herhalingen wel haalt!” Een andere  deelnemer zegt: “na de les heb ik een heerlijk voldaan gevoel. Pilates is  een goede start van de dag.”

Gezondheidsraad
De beweegrichtlijn van de gezondheidsraad geeft aan dat het bij bewegen belangrijk is spanning in de spieren te voelen, dat spieren trillen of warm aanvoelen. Precies dat is wat er bij Pilates gebeurt. Pilates staat dan ook op de lijst van spierversterkende sporten.

Meld je aan
Veel mensen  willen meer gaan bewegen maar komen er niet toe. Pilates is een goede en leuke manier om te starten met bewegen. Zet nu de stap! Voor meer info en aanmelden klik hier: cursusprojectbunnik.nl/pilates-actief-op-de-mat-1

Deel dit:
2 reacties

Lennie van As

vr 19 januari 2024 09:24
Beste Irene, Graag zou ik mijn dansstudio te huur aanbieden als locatie waar jullie deze cursus kunnen geven.
Mijn email adres is info@hetballetcentrum.nl
zie ook www.hetballetcentrum.nl

Irene van den Broek

di 6 februari 2024 16:29
Beste Lennie,

Bedankt voor je aanbod. Als Cursusproject voor inwoners van de kernen Bunnik, Odijk en Werkhoven willen we onze lessen graag in zowel Bunnik als Odijk aanbieden. Omdat we al beweeglessen in Odijk aanbieden is verplaatsen van Pilates naar Bunnik geen optie. Als we onze volgende planning g... lees meer