Bericht

Najaarsprogramma van Cursusproject Bunnik, Odijk, Werkhoven on-line

Geplaatst op 1 augustus 2023, 12:45 uur

Het leek even stil, maar dat was maar schijn. Op de achtergrond werd hard gewerkt om weer een een mooi en uitdagend cursusaanbod samen te stellen. Succesvolle cursussen hebben we in de herhaling en er is ook veel nieuw aanbod. We lichten hieronder alvast wat tipjes van de sluier op. Ga voor het volledige programma naar www.cursusprojectbunnik.nl.

Aanbod computercursussen uitgebreid
Onze webmaster Eef Goes is op het gebied van computers van alle markten thuis. Naast de al vakeraangeboden cursussen Website bouwen met WordPress, Webwinkel bouwen met WordPress en Nieuwsbrief maken met LaPosta geeft hij dit jaar ook Afrekenen met iDeal in Wordpress en Orde in je-mailchaos (Wie wil dat niet!).

Heel actueel is OpenAI en CHATGPT. Aan de orde komen vragen als: Wat is het eigenlijk? Welke kansen kan het bieden of is het een bedreiging en worden we straks overgenomen door de computer? Geen technisch verhaal, dus geschikt voor iedere geïnteresseerde. Deze cursus wordt
gegeven door masterstudent Gabriel van der Kooij. Volg onderstaande link en je hebt alles op een rij: cursusprojectbunnik.nl/categorie/ict/

Creatief of creatief worden? Dan hebben we je iets te bieden!

Als je creatief bent, en ook als je dat wil worden, kijk dan eens bij onze workshops op het creatieve vlak. Dit najaar bieden we onder andere:
- Tomte haken: haak een mythisch (kerst)figuurtje waarvan de ogen zijn verstopt achter een grote muts;
- Paper piecing, een kerst quilt-project;
- Freaken met verf (acrylverf gieten);
- Bloempot decoreren met klei en glazuur;
- Imperialistisch schilderen (beginners/gevorderden)
- Mens DURF te tekenen; pak potlood, pen en papier en leer tekenen!
Hier vind je alle workshops bij elkaar: cursusprojectbunnik.nl/categorie creatief/

Taal en cultuur
Natuurlijk hebben we weer de literaire leeskringen op woensdagochtend of -avond. Daarnaast een avond over Engelse Poëzie (voertaal Nederlands) en de cursus Spreekvaardigheid Duits oppoetsen? Ook in deze categorie een lezing over M.C. Escher, de meester van de optische illusie, die dit jaar 125 jaar geleden werd geboren. Meldt u vooral aan voor de lezing over “ons” kasteel Beverweerd. Bekende werkhovenaar Johan van Impelen vertelt over de historie van dit prachtige witte kasteel.
Kijk voor de uitgebreide cursusinformatie en aanmelden op: cursusprojectbunnik.nl/categorie taal-en-cultuur/

Persoonlijke ontwikkeling

Ook hier wat nieuws en een paar oude getrouwen. Denk aan Stembevrijding, Hersentraining op muziek, meditatie. Opvallende nieuwe lezingen/workshops zijn:
- Bewustwording met tekeningen: ontdek door te tekenen wat er in je leven speelt;
- Houd het roer in handen, zelf beslissen aan het einde van het leven.
Deze laatste lezing is in onze tijd bijzonder actueel, nu iedereen in principe zelf kan beslissen over hoe de laatste levensfase er uit moet zien. Wacht niet tot anderen voor u moeten beslissen!
Alle cursussen en lezingen uit de categorie persoonlijk ontwikkeling vindt u hier: cursusprojectbunnik.nl/categorie persoonlijke-ontwikkeling

Kinderen
Al een aantal seizoenen bieden we voor basisschoolleerlingen een aantal cursussen waarbij zij op speelse wijze kennis maken met muziek. De kinderen waren steeds erg enthousiast. Daarom gaan we hier graag mee door. Dit najaar:
- de muziekparade: 11 lessen waarin veel muziek wordt gemaakt. Zingen, spelen op het klokkenspel,
de eerste noten leren lezen en spelen op de blokfluit (groep 3, 4 en 5);
- een muzikaal feestje met de barbier van Sevilla: een eerste kennismaking met een opera in vijf
lessen (groep 3, 4 en 5);
- Speel zelf de Notenkrakersuite: vijf keer spelen op een rietfluit, dansen, marcheren (groep 3, 4 en 5)

In deze categorie ook nog: Creatief met chocola: zelf de mooiste creaties maken met chocolade.

Meld je snel aan: cursusprojectbunnik.nl/categorie kinderactiviteiten

Bewegen en Ontspannen
Natuurlijk zijn er weer volop mogelijkheden om te bewegen en te ontspannen. Op woensdagochtend bieden we in Bunnik vanaf 20 september Sport je fit en Bewegen op muziek. Op woensdagochtend 13 september start in het Dorpshuis in Odijk Pilates, actief op de mat. Donderdagavond 14 september starten weer de lessen Yoga en Qigong.
Meer info en aanmelden: cursusprojectbunnik.nl categorie bewegen-en-ontspannen
NB in de categorie Persoonlijke ontwikkeling zijn ook ontspanningscursussen te vinden. Bijvoorbeeld De kracht van het ademen en de Meditatiecursus (cursusprojectbunnik.nl/categorie persoonlijke-ontwikkeling).

Voor elk wat wils in de categorie Diversen
Het aanbod in deze categorie is vrijwel helemaal nieuw. Bijvoorbeeld een hele vrijdagavond
Israëlisch of Hawiaans koken én eten. En wat denk je van zelf chocolate chip cookies, brownies en
mousse au chocolat maken?

Liever voedsel voor de geest? Kom dan naar Is er leven in het heelal? of Crypto, NFT’s & Blockchain, een presentatie met concrete voorbeelden en toepassingen. De cursus Zonnepanelen op je dak is in de herhaling met nu ook aandacht voor de hybride warmtepomp en de radiatorventilator.
Klik op: cursusprojectbunnik.nl/categorie/divers

Graag tot ziens bij een van onze cursussen!
 

Deel dit: