Bericht

Vrouwen van Nu, afdeling Bunnik

Geplaatst op 20 juni 2022, 20:43 uur
Illustration

Vrouwenkracht voor een betere wereld; met de kracht van vrouwen de leefomgeving versterken

In de gemeente Bunnik is een afdeling actief van Nederlands grootste vrouwenorganisatie Vrouwen van Nu en is opgericht op 7 september 1946. 
“Vrouwen van Nu versterkt de leefomgeving met de (lokale) kracht van vrouwen. Als grootste vrouwenvereniging van Nederland bouwen we mee aan een wereld waarin diversiteit als een meerwaarde wordt gezien en er naar wordt gehandeld” zegt voorzitter Mevr. Adri de Koning.

Vrouwen van Nu, is een voortzetting van de vroegere “Plattelandsvrouwen”, die vorig jaar haar 90-jarig bestaan vierde in aanwezigheid van Prinses Beatrix. Omdat die naam de lading niet meer dekte is in 2012 besloten tot een naamsverandering en werd het Vrouwen van Nu.

De Bunnikse afdeling telt ruim 30 leden, waarvan de meesten ouder zijn dan 65 jaar. Elke maand organiseert het bestuur een gezellige en interessante bijeenkomst, waarbij een spreker wordt uitgenodigd. Het gaat over heel uiteenlopende onderwerpen, zoals recent: een vrijwilliger vertelt over zijn werk bij de daklozenopvang in Utrecht en een echtpaar vertelt aan de hand van foto’s over hun reis door Mongolië en Tibet. De bijeenkomsten worden gehouden op een donderdagmiddag in de Grondslag, Kampweg 50 in Bunnik. 

“Daarnaast organiseren we gezamenlijke ontmoetingen en uitstapjes in de buurt. Indien nodig kan vervoer kan geregeld worden. Ook wordt er jaarlijks een Kerstbijeenkomst gehouden en een modeshow, waar ook niet-leden welkom zijn” aldus De Koning

In de zomermaanden zijn er geen bijeenkomsten, maar worden er uitstapjes gehouden naar b.v. een pannenkoekenrestaurant of een kersenboomgaard.

Elkaar ontmoeten en samen dingen ondernemen schept een band, waardoor de Vrouwen van Nu nog steeds bestaansrecht heeft.

Leden van Vrouwen van Nu kunnen niet alleen gebruik maken van het aanbod in de eigen afdeling, maar ook deelnemen aan activiteiten die provinciaal en landelijk worden georganiseerd. Daarnaast ontvangen leden zes maal per jaar het door het Landelijk Bureau uitgegeven ledenblad.

Nieuwe leden zijn welkom. Het is mogelijk om één of twee keer als introducee een afdelingsavond te bezoeken voor € 2,50.

De contributie wordt jaarlijks vastgesteld door het Landelijk Bureau en bedraagt voor de periode januari t/m december 2022 € 55,50.

Meer informatie over de landelijke organisatie Vrouwen van Nu is te lezen op www.vrouwenvannu.nl. Meer informatie over afdeling Bunnik kunnen gesteld worden aan Mevr. Adri de Koning, voorzitster afdeling Bunnik, tel: 030 6567010.

Deel dit: