Bericht

Bunnik is onderdeel van wereldwijde kledingruil beweging!

Geplaatst op 23 juni 2022, 20:28 uur
Illustration

Sinds april 2021 kunnen inwoners van Bunnik deelnemen aan een lokale Kleding Ruilketting. Dit is een landelijk vrijwilligersinitiatief waarmee deelnemers gemakkelijk kleding kunnen ruilen met buurtgenoten. Het idee is simpel: per dorp of wijk vormen een aantal adressen een logische route. Dit is de ketting waar jij een schakel van kan worden. Op die route rouleren een aantal tassen met dameskleding die deelnemers aan elkaar doorgeven. Zodra de persoon vóór jou in de ketting een kledingtas bij je thuis aflevert, heb je maximaal drie dagen om te shoppen, voordat je zelf de tas weer naar het volgende adres op de route brengt.
Je mag uit de tas nemen wat je wil, en je mag mooie kledingstukken terug stoppen die jij niet meer draagt en mogelijk een ander weer blij mee kunt maken. Dit hoeft niet één op één, soms neem je meer, soms geef je meer. Vervolgens breng je de tas naar de volgende persoon op de lijst.
Het is leuk, gratis, enorm duurzaam en draagt bij aan het saamhorigheidsgevoel in de buurt. Deelnemers houden van kleding, maar niet van de impact die de mode-industrie op de planeet heeft.

De Kleding Ruilketting in Bunnik is al gegroeid naar 39 adressen. Deelnemers delen regelmatig  een foto in de WhatsApp-groep , waardoor je ziet dat diegene weer blij is met een nieuwe aanwinst. In de speciale Kledingruil-app staan de spelregels en zie je precies waar op de route de kledingtassen zijn.

Bij het afleveren van een kledingtas wordt er vaak een gezellig praatje gemaakt. Dit is een leuke manier om buurtgenoten te leren kennen. Op de foto staat initiatiefneemster van de Kleding Ruilketting in Bunnik, Inge Reubzaet (rechts) met deelnemer Stephanie Catz.
Wil je aansluiten bij de Kleding Ruilketting in Bunnik, of een nieuwe starten in je eigen woonplaats? Vul dan het formulier in op www.kettingkledingruil.nl.

Deel dit: