Aanbod

Digitale trainingen SeniorWeb Odijk

Ondersteuning, Cursus/les/workshop/training, Maatschappelijke dienstverlening / participatie, Voorlichting & advies
Illustration

Digitaal Café (inloopspreekuur)

Op de woensdagmorgen is het Digi Café (inloopspreekuur) bij de Huiskamer van Odijk open van 10.00 uur tot 11.30 uur. U kunt zonder afspraak geheel vrijblijvend binnen lopen. Heeft u digitale vragen m.b.t. uw PC, laptop, tablet of smartphone. Loop dan gewoon even binnen. Wellicht kunnen wij u helpen en loopt weer met een goed werkend apparaat naar buiten. Komt u langs, zorg dan wel dat het apparaat is opgeladen en neemt u ook altijd uw gegevens mee zoals wachtwoord, gebruikersnaam e.d.

Op de woensdagmorgen, tijdens het Digi Café, kunt u ook gebruikmaken van de Oefentafel. U gaat zelf aan de slag en de vrijwilligers van het Digicafé c.q. SeniorWeb staan klaar om u te helpen als het even niet lukt.

Kosten: geen, tenzij u koffie wilt. Die kost € 1,50.

DigiD en Mijn Overheid

De digitalisering gaat hard en soms lastig te volgen. Om digitaal in contact te komen met de Rijksoverheid is een account bij DigiD nodig en om berichten van de Rijksoverheid direct te ontvangen in Mijn Overheid dient u ook over een account te beschikken. Dat lijkt lastig, maar is het niet, als je even de moeite neemt om het te leren. In een uurtje heeft u het onder de knie. De Lesloactie van SeniorWeb in Odijk bij de Huiskamer van Odijk kan u helpen. Kom op een woensdagmorgen even langs en we zullen u op weg helpen. Heeft u al een DigiD account, neemt u dan gebruikersnaam en wachtwoord mee indien u de DigiD App op uw smartphone of tablet wilt zetten.

Kosten: geen, tenzij u koffie wilt. Die kost € 1,50.

Digitaal fit, fitter, het fitst

Met elkaar aan de slag onder leiding van een vrijwilliger om te ontdekken wat er allemaal digitaal mogelijk is waarbij het type device niet van belang is. Heeft u een laptop, tablet met Android of iPadOS, of een smartphone dan bent u van harte welkom in een klein gezellig groepje. Het motto is "samen digitaal fit, fitter, het fitst worden". Allerlei onderwerpen kunnen aan bod komen op aanwijzing van de deelnemers. Office programma's, diverse Apps, instellingen e.d. De keuze is aan de deelnemers. Er altijd voldoende hulp ter ondersteuning aanwezig. Wij hebben, indien u dat wilt, ook oefenopgave klaar liggen. Kijkt u ook eens op ons artikel "Digitaal oefenen"

Kosten: geen, tenzij u koffie wilt. Die kost € 1,50.

Fotobeheer en bewerking

Foto's, we maken ze allemaal, maar na het maken van een foto komt het beheer en bewerking aan de orde. Achterelkaar foto's maken zonder daar verder wat mee te doen maakt dat u het risico loopt dat uw apparatuur, zoals uw smartphone, helemaal volloopt en dan moeten er maatregelen worden genomen. Uw grote hoeveelheid foto's moet u gaan beheren, misschien wel verplaatsen naar uw PC, laptop, externe harde schijf of extra ruimte kopen in de cloud. Wij kunnen u daarbij helpen. Maar daarmee zijn we er niet. Misschien wilt u wel uw foto's bewerken. Een uitsnede maken, rode oogjes verwijderen e.d. Ook daar kunnen we bij helpen, maar zelf doen is natuurlijk veel leuker. We kunnen u dat leren gedurende een training.

Kosten: geen, tenzij u koffie wilt. Die kost € 1,50.

Internetbankieren

Uit onderzoek blijkt dat 2,6 miljoen volwassen niet zelfstandig kunnen internetbankieren. Daar willen we als Leslocatie van SeniorWeb bij de Huiskamer van Odijk wat aan doen. Als u hulp wilt bij internetbankieren kom dan op de woensdagmorgen eens langs bij het Digi Café van 10.00 uur tot 11.30 uur. Dan kunnen wij u helpen. Neem dan wel uw bankpasje mee en eventuele inlogcode's en wachtwoorden. Als er code of wachtwoord moet worden ingevuld dan zal de vrijwilliger die u helpt zijn of haar hoofd omdraaien. Zij willen onder geen beding uw informatie weten. Bij elke bank is het internetbankieren net even anders wat het lastig maakt. De apparatuur waarop u gaat internetbankieren dient u mee te nemen en voldoende te zijn opgeladen.

Kosten: geen, tenzij u koffie wilt. Die kost € 1,50.

iPad basistraining iOS/iPadOS

Heeft u een iPad, maar is de werking voor u nog niet helemaal duidelijk dan kunnen wij u een basistraining aanbieden. In deze basistraining is veel aandacht voor de basisbedieningen, een groot aantal instellingen en alles wat daar bij hoort, zoals: updaten, Wifi, Bluetooth, Apps downloaden, schermindelingen e.d. Natuurlijk is er ook aandacht voor e-mailen, internetten met Safari. Facetime en de App contacten, agenda, notities e.d. 

De iPad training is een individuele training. U krijgt ca. anderhalf uur een intensieve training een op een op de woensdagmorgen tijdens het Digi Café. Daarna wordt er van u verwacht dat u een aantal woensdagochtenden plaats neemt aan de oefentafel waarbij u zelf aan de slag gaat. Heeft u vragen, lukt het niet of komt u er niet helemaal uit, dan staan drie vrijwilligers voor u klaar om u te helpen. 

Kosten voor het lesmateriaal bedragen € 7,50. Wilt u koffie? dan kost dat € 1,50 per keer.

Orde op uw Pc, laptop, tablet of smartphone

Het is soms lastig om orde te houden en een logica op te bouwen met al die mappen, documenten, foto's e.d. op uw PC, laptop, tablet of smartphone. Wij kunnen u daarbij helpen. Samen met een van onze vrijwilligers gaat u in een uurtje orde scheppen op uw digitale apparatuur. Deze individuele hulp is m.n. bedoeld voor de laptop, tablet en smartphone die u dan meeneemt naar onze Leslocatie in het Dorpshuis van Odijk. Voor een PC wordt dat meenemen wat lastig, maar we kunnen u wel tips geven die u dan thuis zelf gaat uitvoeren. Komt u langs bij de Leslocatie zorg dan dat uw apparatuur is opgeladen en neem uw gebruikersnamen en wachtwoorden mee.

Kosten: geen, tenzij u koffie wilt. Die kost € 1,50.

PC, laptop, tablet of smartphone opschonen en beveiligen

PC, laptop, tablet en smartphone lopen in het gebruik soms vol met bijvoorbeeld internetgeschiedenis, cookies, foto's en e-mailberichten. Dit gebeurt tijdens het werken met uw apparatuur. Ook is het van belang dat uw apparatuur is beveiligd tegen aanvallen van buiten. Dat klinkt ernstig en dat is het ook, tenzij je de juiste maatregelen neemt. Tijdens een uurtje bij onze Leslocatie wordt u door een van onze vrijwilligers geholpen met het opschonen van uw apparatuur en, indien nodig, het installeren van een viruskiller bijvoorbeeld Defender welke standaard aanwezig is in het besturingssysteem van Windows 10 of 11. U neemt uw laptop, tablet of smartphone mee naar de Leslocatie. Voor de PC is dat wat lastig, maar we kunnen u bij de Leslokatie wel tips geven zodat u zelf thuis aan de slag kunt. Komt u bij ons langs zorg dan dat uw apparatuur is opgeladen en neem uw gebruikersnamen en wachtwoorden mee. Wellicht hebben we die nodig,

Kosten: geen, tenzij u koffie wilt. Die kost € 1,50.

Aanmelden voor trainingen kan per mail info@huiskamervanodijk.nl

 

 

Illustration
 
Geplaatst op 24 maart 2023, 12:23 uur
Deel dit: