Activiteit

Valtraining 10 weken

Op donderdag , 14:00 - 15:00 uur
Illustration

Oefentherapeut Anne van de Oefenpraktijk Bunnik en buurtsportcoach Mieke hebben afgelopen jaar 3 groepen valtraining gegeven. Alleen is er zoveel vraag naar dat zij op 18 januari nog een proefles willen starten. De valtraining gaat 1 februari starten voor 10 weken lang. 

 

Anne: ,,Steeds vaker zien wij mensen in de praktijk die moeite hebben met balans houden, zijn gevallen of last krijgen van onzekerheid tijdens het bewegen. Dat is erg jammer, want dat kan een hinder zijn om in beweging te komen. Terwijl juist het blijven bewegen zo belangrijk is, zeker op latere leeftijd! De vraag is dan: hoe ga je hiermee om en zorg je ervoor dat je weer zekerder wordt?" Samen met deze mensen doen Mieke en Anne balans -en spierversterkende oefeningen, ook voor thuis. Tijdens de trainingen leert u welke oefeningen u kunt doen om uw balans, beenspieren en stabiliteit te verbeteren en daarnaast leert u hoe u op een zo min mogelijk belastende manier kunt vallen, mocht het toch een keer gebeuren. Mieke: ,,Ons doel is daarmee om ervoor te zorgen dat u weer zekerder wordt en dat u gewoon uw ding kunt blijven doen, dus lekker kunt blijven wandelen en fietsen. Zo behoudt u de eigen regie, kunt u langer onafhankelijk blijven en zich staande houden, letterlijk en figuurlijk."


Deelneemster (64 jaar en nooit gesport) van afgelopen jaar zegt over de valtraining: “Valtraining. Heb ik dat echt wel nodig? Mijn ervaring is, dat er nog wel wat te verbeteren valt aan het lijf. Je werkt aan je conditie, kracht en bewustwording in het dagelijks leven. Ik durf nu te vallen en daardoor ben ik minder angstig dat dit gebeurd. De begeleiding is zeer kundig en heb elke week weer nieuwe dingen geleerd. Vooraf twijfelde ik wel heel erg, maar kan het iedereen aanraden. Jong en oud. Mocht je nog twijfelen? Ga het gewoon doen!”


Op donderdag 18 januari om 14 uur zal de proefles valtraining in de Irenezaal in Bunnik plaatsvinden (Rijnzichtlaan 11a). De training zal 1 februari voor 10 weken starten op donderdag om 14.00 uur. Mochten er meer dan 15 mensen zich aanmelden kom je op een wachtlijst voor een later moment dat jaar. Mocht je mee willen doen aan de proefles geef je dan op bij Anne: anne@de-oefenpraktijk.nl of bel 06-46568083.

Locatie
Irenezaal Bunnik
Kosten toelichting
100 euro, wordt vergoed door zorgverzekeraar
Doelgroep
Speciaal voor senioren
start / einde
Gestart op do 1 februari 2024. Beëindigd do 21 maart 2024
Deel dit: