Activiteit

Gratis optreden Monday Night BigBand

maandag 18 december 2023 , 20:00 - 22:30 uur
Illustration

Op 18 december zal de Monday Night BigBand een optreden houden in de muziekschool Bunnik met als thema de muziek van arrangeur/componist Thad Jones. Over de componist zal een en ander worden verteld. Zo ook over de BigBand geschiedenis en over alle instrumenten en hun rol in de BigBand bezetting. 

Mocht je nieuwsgierig geworden zijn!

De BigBand bestaat uit 5 saxofoons, sopraan-, alt-, tenor- en baritonsax, 4 trombones, 4 trompetten, contrabas, drums, piano en gitaar. Een heel belangrijk element in de Jazz/BigBand muziek is improvisatie. Mede hierom hebben zullen we in het tweede gedeelte van de avond een jamsessie houden. Een jamsessie is een open podium waar instrumentalisten spontaan kunnen meedoen.

Over de Monday Night BigBand: sinds begin dit jaar is de Bigband gestart op initiatief van Marc van den Bosch, docent koper op de muziekschool. Na 3 proefrepetities zijn we gestart en na nog enkele repetities hebben we 3 optredens gedaan tot de zomer. Na de zomerstop zijn we aan de gang gegaan met de uitdagende muziek van Thad Jones om een duidelijk thema te hebben. 

De BigBand zal ongeveer een uur spelen en daarna is een jamsessie. Solisten kunnen zich ter plekke aanmelden. 

De avond is van 20:00 tot 22:30 uur. Het optreden is gratis toegankelijk. Bent u liefhebber van BigBand, swing of nieuwsgierig naar deze muziek? Loop dan vooral binnen, neem een kopje koffie of thee en geniet van het optreden. Het is natuurlijk ook een goede gelegenheid om andere inwoners van de gemeente Bunnik te ontmoeten.

Het belooft weer een leuke avond te worden. 

Wil je op de hoogte gehouden worden over toekomstige optredens en projecten van de BigBand? Stuur een mailtje naar marc.v.d.bosch@planet.nl

De volgende keer gaan we het weer heel anders doen. Het zal heel feestelijk, verassend, aanstekelijk zijn.

 

Datum: 18 december; 20.00 – 22.30 uur

Locatie: Kersentuin, Camminghalaan 27b Bunnik

Kosten: gratis

 

Locatie
Camminghalaan 27 B
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)

Documenten
Deel dit: