Activiteit

Crivitz en Bunnik: een avond om niet te vergeten

donderdag 26 oktober 2023 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Op donderdagavond 26 oktober om 20.00 organiseert de Protestantse Gemeente van Bunnik in de Oude Dorpskerk voor een herinneringsavond over de relatie tussen de kerkgemeenschappen van Crivitz en Bunnik.

Al 37 jaar hebben de protestantse kerkgemeenschap en de katholieke parochie in Bunnik een vriendschapscontact onderhouden met twee zusterkerken in Crivitz, dat toen in de DDR lag. In die tijd hadden die kerken het zwaar achter het IJzeren Gordijn. Om de mensen in de DDR een hart onder de riem te steken ontstonden partnerschappen tussen kerken in Oost en West.
Deze partnerrelatie met Crivitz gaat nu beëindigd worden. De Muur is al in 1989 gevallen en het leven daar heeft gelukkig een positieve wending genomen.
Op die avond zal emeritus-predikant Greet van ’t Slot ons een beeld schetsen van deze verwarrende tijd en de betrokkenheid van de Bunnikse kerken. Zij is vanaf het begin nauw betrokken geweest bij deze partnerrelatie.  Ook worden herinneringen opgehaald aan die tijd en met elkaar gedeeld. Oud-leden en jongeren van toen zijn speciaal uitgenodigd, maar iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom. Er wordt een mooi beeld geschetst van de betrokkenheid van onze kerken op de samenleving van eertijds tot vandaag aan toe.

Zondag 5 november zal er ook in de oecumenische dienst in de Oude Dorpskerk aandacht aan dit afscheid besteed worden.

Namens de Crivitzwerkroep

Dorien Spoelstra dorien.spoelstra@kpnmail.nl

 

Locatie
Oude Dorpskerk Bunnik
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: