Activiteit

Bijzondere liedmiddag met Bunnikse Cantorij

zondag 10 september 2023 , 16:00 - 17:00 uur
Illustration

Op zondag 10 september om 16.00 uur is er een liedmiddag in de Oude Dorpskerk van Bunnik. Koor- en samenzang van liederen geschreven door Margreet Spoelstra, pastor en dichter uit Deurne, en Jos Lamboo, dirigent en componist uit Roermond. Margreet geeft toelichting op de teksten en Jos dirigeert voor die gelegenheid de Bunnikse Cantorij. Wendy Bol, en Simone van der Laan spelen piano, Laura Kager fluit en Suzanne Bakker sopraansaxofoon.
Ieder is van harte welkom op deze inspirerende bijeenkomst. Toegang is gratis, collecte bij de uitgang.

Ontstaan
In de jaren ’90 was Margreet Spoelstra pastor in de Oecumenische Basisgemeente ‘Jonge Kerk’ in Roermond. (https://www.jongekerkroermond.nl/) Zij schreef regelmatig teksten voor de vieringen en koordirigent en componist Jos Lamboo vroeg haar om een aantal teksten op muziek te mogen zetten voor het koor van de Jonge Kerk. Dit leidde tot een vruchtbare samenwerking die inmiddels ruim twintig prachtige liederen opleverde die steeds weer graag worden gezongen in de vieringen daar. Het zijn liederen over bevrijding, uittocht, verlangen naar gerechtigheid, bewerkingen van Psalmen, reflecties op verhalen uit de Bijbel, geloven in deze moderne tijd en liederen voor de liturgie. Stuk voor stuk aangrijpende en inspirerende teksten voor koor en samenzang, met begeleiding van piano, die in moeilijkheidsgraad niet onderdoet voor Antoine Oomen, maar met een geheel eigen en herkenbare Lamboo-stijl. Veel liederen hebben ook een fluit- en klarinetpartij omdat die musici aanwezig zijn in Roermond.
Inmiddels worden de liederen van Margreet en Jos ook wat bekender in het land en in het Nieuwe Liedboek is er ook een terecht gekomen (Lied 952 ‘Waar zou het zijn, dat land van licht’). Ook in de aanvulling op het Liedboek ‘Psalmen anders’ zijn twee liederen van hen opgenomen (ps. 17, ‘Het wordt weer licht’ en ps. 90, ‘Van ooit en voor altijd’).

Meer bekendheid
Jaap Boeschoten, zwager van Margreet en dirigent van de Bunnikse Cantorij, wilde graag deze nog onbekende liederen in Bunnik laten zingen en deed dat ook regelmatig in de diensten in de Protestantse Gemeente van Bunnik. Al een paar keer heeft de Bunnikse Cantorij een speciale liedmiddag georganiseerd met liederen van Margreet en Jos. Daarin zingt de Bunnikse Cantorij liederen onder leiding van Jos Lamboo, waar mogelijk samen met de gemeente, en geeft Margreet Spoelstra telkens een inleiding of toelichting op het ontstaan en de inhoud van de tekst.

Liedmiddag
zondag 10 september, 16.00 uur
Oude Dorpskerk Bunnik
De Bunnikse Cantorij o.l.v. Jos Lamboo
Toelichtingen Margreet Spoelstra
Toegang gratis, collecte bij de uitgang

Locatie
Oude Dorpskerk Bunnik
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
collecte bij de uitgang
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: