Activiteit

Vesper met de Bunnikse Cantorij

zondag 12 maart 2023 , 16:00 - 17:00 uur
Illustration

Zondag 12 maart om 16.00 uur is er een vesper met als thema: ‘Verlangen’.

Een 'vesper', of 'avondgebed' is een meditatief uurtje waarin muziek, lezingen, gebed en stilte centraal staan. Er is geen preek, maar slechts een korte inleiding van 3 minuten die de teksten en de muziek met elkaar verbindt.

Het avondgebed op 12 maart heeft als thema ‘verlangen’ naar psalm 42. De Bunnikse Cantorij zal de bewerking van deze psalm zingen die Felix Mendelssohn schreef. De enige tekst is het begin van psalm 42: ‘Zoals een hert smacht naar stromend water, zo smacht mijn ziel naar U, o God’. Het is een rijk uitgewerkte compositie waarin het verlangen heel sterk wordt weergegeven door de stemmen die steeds na elkaar inzetten: ‘Wie der Hirsch schreit nach frischem Wasser, so schreit meine Seele, Gott, zu dir’.

Als koorgebed zingt de Cantorij het intieme: ‘Lighten our darkness’ van Alexander L’Estrange. Het is de tekst van het vaste avondgebed in de Engelse Choral Evensongs.

Maar vooral kunnen we samen zingen: natuurlijk psalm 42 op een tekst van Sytze de Vries, psalm 25 ‘Houd mij in leven’,  lied 263 ‘Wees Gij mijn toevlucht’ en als afsluiting ‘Ga mee met ons’ op de bekende melodie ‘Abide with me’.

Liturg is ds. Piet van den Heuvel

Omdat we ook ouders van jonge gezinnen, voor wie het begin van de avond vaak druk is, de gelegenheid willen geven dit avondgebed mee te beleven, is gekozen voor het tijdstip van 16.00 uur.

Kom ook naar dit prachtige uurtje tussen licht en donker en laaf u aan koor- en samenzang, lezingen, stilte en gebed op deze 3e zondag van de 40-dagentijd.

Jaap Boeschoten

Avondgebed
zondag 12 maart om 16.00 uur
Oude Dorpskerk, Bunnik
Piet van den Heuvel, liturg
De Bunnikse Cantorij o.l.v. Jaap Boeschoten
Wendy Bol, piano, Diana de Rijke, orgel

Locatie
Oude Dorpskerk Bunnik
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
er is een collecte bij de uitgang
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: