Activiteit

Cleanup actie Kromme Rijn

zaterdag 18 maart 2023 , 11:00 - 12:00 uur
Illustration

Na een geslaagde cleanup aan de Kromme Rijn in 2022 is er door meerdere partijen ons gevraagd om hier een vervolg aan te geven. Dit jaar wordt dit groots aangepakt met een Canal Cleanup tussen Den Helder en Maastricht. De Kromme Rijn maakt hier deel van uit en zal op 18 maart (Landelijke Opschoondag) opgeschoond worden. 

De rivier van 28 km lang (van Wijk aan Duurstede en tot waterlinieweg gemeente Utrecht) is opgedeeld in kleine trajecten van ongeveer 3 km. Deze trajecten zullen wij samen met vrijwilligers schoonmaken van zwerfafval. We zijn op zoek naar vrijwilligers voor elk traject, zowel op, als naast het water. Daarnaast zorgen wij dat de vrijwilligers opruimmaterialen krijgen op de startpunten van de trajecten. 

Meer informatie over de cleanup is te vinden op onze website: https://www.recyclevalley.nl 

Bent u geïntereseerd en doet u graag mee aan de actie? Aanmelden kan via onze website of via e-mail naar info@recyclevalley.nl

 

Locatie
Tussen Wijk bij Duurstede en waterlinieweg van gemeente Utrecht hebben wij de Kromme Rij verdeeld in kleine trajecten van ongeveer 3 km per traject.
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 8 jaar
Omschrijving doelgroep 
Iedereen kan meedoen aan deze activiteit! Houd er rekening mee dat deze specifieke cleanup op en rondom water georganiseerd wordt. Maar, het belangrijkste is om de wereld een stukje mooier te maken zonder zwerfafval. Jonge kinderen kunnen meedoen aan de activiteit door bijvoorbeeld in de straat zwerfafval op de ruimen of door genoeg afstand van het water te bewaren.
Documenten
Deel dit: