Activiteit

Nazomerwandeling op landgoed de Nienhof

zaterdag 3 september 2022 , 9:30 - 12:00 uur
Illustration

De lucht is al weer vochtig en de eerste verkleuring van de bladeren toont aan dat de zomer over haar hoogtepunt heen is. In het bos komen de paddenstoelen tevoorschijn, de struiken hangen vol vruchten. Hoog in de lucht “miauwt” een buizerd, een groene specht lacht in de verte.

 

Op zaterdag 3 september wordt u met een kopje koffie of thee ontvangen in het excursiecentrum op Landgoed de Niënhof , ingang aan de Grote laan naast nummer 16.

De wandeling over het landgoed start om 9:30 uur en duurt ongeveer 2,5 uur. Beschermers en kinderen betalen €3,00 en niet-beschermers € 5,00. Opgave via de site van Utrechts Landschap

 

Onder leiding van een gids zwerft u door een zeer afwisselend natuurgebied en komt u op vele verborgen plekjes in deze groene oase tussen Bunnik en Zeist. Naast bos, weide en waterlopen heeft het gebied ook een agrarisch karakter vooral rond de verlaten boerderij Couwenhoven. Utrechts Landschap heeft verregaande plannen voor dit gebied om de groene verbinding te versterken tussen Heuvelrug en het Veenweidegebied ten noorden van Utrecht.

Door de verborgen ligging is de rust voor de dieren gewaarborgd gebleven.  Das, vos en ree zijn vaste bewoners. De akkerranden en het hoog opgaande bos geven bijzondere vogels zoals patrijs en wielewaal kansen. Door nieuw beheer is een plas/dras gebiedje ontstaan dat floristisch zeer interessant kan worden.

Locatie
Excursiecentrum de Nienhof
Kosten
Met korting
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: