Activiteit

Lentewandeling op landgoed de Nienhof

zaterdag 7 mei 2022 , 9:30 - 12:00 uur
Illustration

De lente gaat los. Een tapijt van pinksterbloemen, oranjetipjes en zingende vogels in een natuurlijke concertzaal.

Op zaterdag 7 mei kunt U met een gids dwalen door de natuur van het landgoed de Niënhof. Om 9.30 wordt u het een kopje thee of koffie ontvangen in het excursiecentrum aan de Grotelaan naast nr. 16 te Bunnik Vandaar begint de wandeling die ongeveer 2,5 uur duurt en die u op “geheime” uithoekjes van het gebied brengt. Een avontuurlijke tocht die ook voor de gidsen altijd een garantie is voor verrassende ontmoetingen. 

Beschermers en kinderen betalen €3,00 en niet-beschermers € 5,00. Opgave via de site van Utrechts Landschap.

Als u van vogels houdt is dit een wandeling die u beslist moet meemaken. Goed, het is wel niet meer de vroege ochtend en heel wat soorten hebben er al een concertoptreden opzitten maar overal zijn nog actieve dieren druk in de weer.  Met een beetje hulp van de gids en de solisten kunt u toch zeker na afloop 8 tot 10 soorten in zang van elkaar onderscheiden. 

We zwerven over hooiland en bezoeken een oude houtwal. Buizerd zal zich laten horen, sporen van ree en of das houden ons alert. Zeker weten dat U na afloop al weer de volgende eerste zaterdag van de maand reserveert voor een volgende landgoedwandeling. Die zal op landgoed Oostbroek worden gehouden

Locatie
Excursiecentrum de Nienhof
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 8 jaar
Deel dit: