Activiteit

Kromme Rijn Concert:

zondag 27 maart 2022 , 15:00 - 16:30 uur
Illustration

Op zondag 27 maart vindt onder auspiciën van de Stichting Kromme Rijn Concerten een concert plaats door het gerenommeerde Rietveld Ensemble, met medewerking van Marja Bon, piano. De naam Rietveld Ensemble is - hoe kan het anders – geïnspireerd door de architect Gerrit Rietveld (1888-1964) en veel van het repertoire van dit ensemble is geschreven tijdens zijn leven.

Dat geldt in ieder geval voor het Trio voor hobo, fagot en piano van Francis Poulenc (1899-1963) dat die middag zal worden uitgevoerd. Poulenc was een groot bewonderaar van Mozart maar vooral een eigenzinnig componist. In zijn werk zijn meerdere stijlen te ontdekken, en de humor is nooit ver weg.

Het concert wordt geopend met het Kwintet voor piano en blazers van Mozart. Na de pauze wordt het Kwintet voor piano en blazers van Beethoven uitgevoerd.

Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.krommerijnconcerten.nl.

Ze worden ook verkocht vanaf anderhalf uur voor de aanvang van het concert bij de Witte Huisjes en een half uur voor het concert bij de ingang van de Oude Dorpskerk. Zoals gewoonlijk houdt Alice van Rossem een inleiding over de uit te voeren werken in de Witte Huisjes vanaf 13.45 uur.

 

Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: