Activiteit

Ontdek de natuur op landgoed Oostbroek

zaterdag 14 augustus 2021 , 9:30 - 12:00 uur

Hoogzomer op landgoed Oostbroek.

Vlinders, libellen, jonge dieren en bloemen in overvloed…

 

Na een gedwongen pauze van ruim anderhalf jaar  is het weer mogelijk om onder leiding van een gids de geheime uithoekjes van het landgoed Oostbroek te verkennen.

Oostbroek, gelegen aan de noordkant van de Uithof, ingeklemd tussen Utrecht en Zeist is de “ thuishaven” van het Utrechts Landschap aangezien het hoofdkantoor in het prachtige landhuis gevestigd is.

 

Op zaterdag 14 augustus wordt U om 9.30 met een kopje thee of koffie ontvangen in het Winkeltje van het landschap, Bunnikseweg 45 A te de Bilt. Vandaar begint de zwerftocht over het landgoed die ongeveer 2,5 uur duurt.

Beschermers en kinderen betalen €3,00 en niet-beschermers € 5,00. Opgave via de site van Utrechts Landschap.

 

Het landgoed biedt een grote verscheidenheid aan natuur. Natuurlijk het hoge

 “Kathedraalbos” met het bijzondere Mathildepad over een moerassig deel. De bloemenweiden, de meander, hooiland, akkers, poelen en boomgaarden zorgen voor een afwisseling die garant staat voor een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Elke wandeling biedt weer nieuwe verrassingen. De gids zal u op plekjes brengen die normaal afgesloten zijn voor bezoekers. Eens in de twee maanden komt deze unieke gelegenheid voorbij.

 

Wie weet zien we de dodaars hun jongen voeren in de meander, kunnen we foto’s maken van tandems libellen en juffers, springt een rustend ree op uit een bloemrijke akker, zien we eindelijk weer eens volop korenbloemen en vinden we braakballen van de bosuil.

Laat u verrassen, u zult er geen spijt van krijgen.

Deel dit: