Bericht

Nationale Vrijwilligersdag: 7 december

Geplaatst op 7 december 2023, 00:00 uur
Illustration

BUNNIK/ODIJK/WERKHOVEN Op 7 december is het ieder jaar Nationale Vrijwilligersdag. De dag om alle vrijwilligers in het zonnetje te zetten! 

Ook in gemeente Bunnik zijn veel vrijwilligersorganisaties en burgerinitiatieven waar inwoners hun energie in steken. Zoals de sportclubs, Automaatje Bunnik, Bibliotheek, Filmhuis Odijk, Humanitas, Kledingruilkettingen, kerken, ontmoetingsactiviteiten, kaartclubs, jeu de boule vereniging, Repair Café, de scouting, Vrouwen van Nu, wijkverenigingen, Kinderkledingbeurs Wobbel, Kringloopwinkel, Adviesraad Sociaal Domein, Koningsdagcommissies etc. Gemeente Bunnik heeft een rijk verenigingsleven dankzij al die vrijwilligers die zich inzetten voor de ander.


NETWERK BUNNIKSAMEN Het netwerk BunnikSamen bestaat uit veel organisaties waarbij vrijwilligers betrokken zijn. Hieronder zijn een aantal personen uit het netwerk die alle vrijwilligers in Werkhoven, Odijk en Bunnik willen bedanken voor hun fantastische inzet.

GEWELDIGE INZET „Alle vrijwilligers binnen de gemeente Bunnik wil ik graag een hart onder de riem steken voor al hun geweldige inzet. Zonder de inzet van onze vrijwilligers waren wij nooit de beste gemeente van de provincie Utrecht geworden. Hun werk geeft zoveel verlichting aan alle taken die het mogelijk maakt dat iedereen zich thuis voelt in Bunnik.” Ad Boïng, stuurgroep Bunnik Beweegt. 


ONSCHATBARE WAARDE „Onze vrijwilligers dragen de organisatie, waardoor ontmoeting, inspanning en ontspanning mogelijk zijn. Zij zijn van onschatbare waarde voor de inwoners van onze gemeente”. Janny van Vulpen, voorzitter Senioren Activiteiten Bunnik (SAB).


GENIETEN „Zij zijn trots op hun eigen bijdrage en dragen dat uit. Ik zie ze genieten van elkaars inspanningen en zijn er ook bij als ze geen ‘dienst’ hebben. Werken proactief, staan open voor feedback en houden hun voorzitter uit de wind tijdens de bijeenkomsten!” Johan van Impelen, voorzitter Stichting Welzijn Ouderen Werkhoven (WOW). 


GROOT COMPLIMENT „Volgend jaar bestaat De Schoudermantel 40 jaar. Al die tijd kon het jongerenwerk bruisen dankzij onze vrijwilligers. Jongeren staan hier achter de bar, verzorgen de techniek en denken mee over activiteiten. Op deze Nationale Vrijwilligersdag een groot compliment aan al onze vrijwilligers door de jaren heen!" Andreas Geursen, coördinator Jongerenwerk De Schoudermantel (Stichting Jeugdwerk Bunnik). 

WAARDEVOLLE ONTMOETINGEN „In samenwerking met het Centrum voor Elkaar van gemeente Bunnik en andere lokale organisaties koppelen we dorpsgenoten met hun wensen en vragen aan elkaar. Zo ontstaan waardevolle ontmoetingen tussen mensen. Fantastisch dat inwoners elkaar willen helpen!” Femke Dotman – maatschappelijk intermediair Krachtig Krommerijn


GOUD WAARD „Stichting Welzijn Ouderen Odijk is blij met haar vrijwilligers die elke week weer voor mooie klaverjas- bridge- volleybal –koersbal- en beweegactiviteiten zorgen. Ook bij ons geldt: “Vrijwilligers worden niet betaald, maar ze zijn goud waard.” Klaas de Jong, voorzitter SWO.


VOOR ELKAAR „Zonder enthousiaste vrijwilligers zal de Huiskamer van Odijk niet kunnen bestaan, net als vele andere initiatieven in onze gemeente. We staan er niet altijd bij stil hoeveel inwoners vrijwilligerswerk doen voor elkaar. Eigenlijk zou het elke dag Vrijwilligersdag moeten zijn. Bedankt voor al jullie inzet, enthousiasme en betrokkenheid.” Frits Schiphorst, voorzitter Huiskamer van Odijk.


ONBETAALBAAR „Wat zouden Bunnik, Odijk en Werkhoven zijn zonder vrijwilligers? Bij het Cursusproject is de organisatie van de cursussen, workshops en lezingen volledig in handen van enthousiaste vrijwilligers! Ze bezorgen daarmee inwoners van de gemeente een leerzame, leuke en /of actieve cursus. Onbetaalbaar!” Irene van den Broek, coördinator Cursusproject Bunnik.

 

Deel dit: