Bericht

Bunnikse Lions organiseren de 30e Kerstactie op zaterdag 16 december 2023

Geplaatst op 7 december 2023, 09:40 uur
Illustration
profile picture
Thomas Hassink

Dit jaar wordt de Kerstactie van de Lionsclub voor de 30e keer georganiseerd. De actie is bedoeld om de gezinnen in de gemeente met een ‘kleine beurs’ iets extra’s te geven met de feestdagen.
 
De belangrijkste doelstelling van de Lionsclubs is om via acties van de leden geld of goederen te verwerven waarmee de locale samenleving kan worden ondersteund.
 
Uit dit oogpunt is 30 jaar geleden het idee opgevat om een actie op te zetten waarmee gezinnen die het financieel niet breed hadden, iets extra’s te kunnen geven met de feestdagen. Toen is  de actie opgezet om bezoekers van de supermarkten in de gemeente te vragen één of meer extra boodschappen te kopen en die af te geven bij het inzamelpunt van de Lions in de winkel. Op deze manier werden en worden veel boodschappen ingezameld waarmee door de Lions de pakketten worden gevuld.
 
Van een aantal organisaties krijgt de Lionsclub het aantal pakketten op dat zij nodig heeft voor de adressen die in aanmerking komen voor een pakket. Dit zijn de Kerkelijke organisaties Caritas en Diakonie, Vluchtelingenwerk en de Regionale Sociale Dienst. Deze organisaties bepalen wie er voor een pakket in aanmerking komen.
 
De Lionsclub spant zich dan in om zo veel mogelijk boodschappen in te zamelen voor de pakketten. De uitvoering van de actie gebeurt in samenwerking met de supermarkten die ruimte beschikbaar maken voor het uitdelen van de ‘boodschappenlijst’ en het in ontvangst nemen van de boodschappen. Deze samenwerking verloopt in alle supermarkten in de gemeente zeer prettig. Bij deze inzameling zijn alle leden van de Lionsclub en hun partners betrokken.
 
Maandagochtend na de inzameling op zaterdag zijn de leden van de Lionsclub bezig met het vullen van de pakketten. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van degenen die een pakket ontvangen, zoals vluchtelingen.
 
Maandagmiddag worden de pakketten afgehaald door leden van Caritas en Diakonie die voor het rondbrengen van de pakketten zorgen.
Ook vragen wij de inwoners van de gemeente door middel van een flyer de Lionsclub geldelijk te steunen voor deze actie. Met het geld worden bij de supermarkten dan de boodschappen gekocht voor de pakketten.

 
Wij hopen dat de inwoners van de gemeente Bunnik ook dit jaar weer heel gul zullen zijn!

Deel dit: