Organisatie

Stichting Vluchtelingenwerk - Samenspraak Bunnik

Non-profit

Wereldwijd zijn heden ten dage meer dan 60 miljoen mensen op de vlucht. Enkele duizenden daarvan vinden jaarlijks hun weg naar Nederland. Na aankomst in Nederland vraagt een vluchteling asiel aan. Zodra de asielzoeker recht heeft op een verblijfsvergunning komt zelfstandige huisvesting in een gemeente in zicht.


Op het moment dat iemand een woning in de gemeente Bunnik krijgt toegewezen, komt Vluchtelingenwerk-Samenspraak Bunnik (VWSB) in beeld. VWSB is een vrijwilligersorganisatie met een bestuur, twee parttime betaalde medewerkers – een algemeen coördinator en een administratief medewerker – en een vast team van vrijwillige medewerkers.


VWSB zorgt ervoor dat de vluchteling een maatschappelijk begeleider krijgt. Deze biedt ondersteuning gedurende twee jaar bij alle praktische zaken.
Als de vluchteling behoefte heeft aan extra ondersteuning bij het spreken in het Nederlands krijgt hij/zij een taalcoach toegewezen.
Ook wordt werkcoaching aangeboden in samenwerking met de sociale dienst. Met een coach gaat de vluchteling op zoek naar werk, indien mogelijk in combinatie met een opleiding. 

Thema
Begeleiding vluchtelingen in de gemeente Bunnik
Deel dit:
Contactpersonen van Stichting Vluchtelingenwerk - Samenspraak Bunnik
Vragen van Stichting Vluchtelingenwerk - Samenspraak Bunnik