Jan Overgoor

Bewoner, Professional, Verbinden zorg gemeente Bunnik
Wie is Jan?

De stichting OWZ Kromme Rijn is een multidiscipliniar eerstelijns samenwerkingsverband binnen de gemeente Bunnik met als dorpskernen: Werkhoven, Odijk en Bunnik. Het doel van dit samenwerkingsverband is het versterken van de eerstelijns zorg. We zijn georganiseerd binnen een stichting. 
Het bestuur van de stichting heeft een aantal zorgverleners gevraagd om multidisciplinaire werkgroepen te formeren die de knieplunten binnen de zorg op gemeenteniveau moeten gaan aanpakken. Deze knelpunten zijn benoemd tijdens gezamenlijke bijeenkomsten van de eerstelijns zorgverleners. Er zijn verschillende werkgroepen en elke werkgroep heeft, afhankelijk van het onderwerp, zijn eigen combinatie van disciplines. Er wordt steeds meer gezocht naar de juiste manier van samenwerken met de gemeente (centrum voor elkaar) en andere eerstelijns zorgverleners. 

Mijn werk en hobbies

De stichting OWZ Kromme Rijn opereert binnen de gemeente Bunnik. We willen het voor de bewoners van de gemeente Bunnik zo geregeld hebben dat de aangeboden zorg ook binnen de gemeentegrens blijft, en het liefst binnen de dorpskernen, zodat niemand ver hoeft te reizen om de noodzakelijke zorg te kunnen bereiken. 

Mijn droom

Het doel is om de eerstelijns zorg zo geregeld te hebben, dat iedereen binnen de gemeente Bunnik de benodigde zorg dicht bij huis kan ontvangen. Hiervoor is goede samenwerking tussen de zorgverleners essentieel, maar is het ook belangrijk dat vanuit de ziekenhuizen of instellingen de juiste eerste-lijns zorg snel gevonden kan worden.