Organisatie

Focusgroep Jong en Gezond (TEST versie)

Informele groep, Netwerkorganisatie, Bewonersinitiatief

Denk mee over een gezonde toekomst in de gemeente Bunnik


Bunnik is een mooie gemeente waar mensen fijn wonen. Hoe blijven we ook in de toekomst een gemeente waar iedereen zich thuis voelt en waar mensen elkaar kennen en weten te vinden? De gemeente en de gemeenschap van Bunnik nodigen u uit om daarover mee te denken en mee te doen.


De beweging van zorg naar gezondheid is een belangrijk thema voor de komende tientallen jaren. Hoe kunnen kinderen gezond opgroeien? Wat maakt dat je lekker in je vel zit? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen gelijke kansen heeft om mee te doen? Hoe kunnen ouderen vitaal blijven? Welke rol speelt onze leefomgeving daarin? Dat zijn vragen waar we in Bunnik samen naar willen kijken. Zo hebben we nu invloed op ons leven in de toekomst.


In de gemeente Bunnik wonen veel mensen die kennis en ervaring kunnen delen. Er zijn al veel mensen die hun tijd en talent inzetten voor onze samenleving. We zijn heel trots op de manier waarop gemeente, organisaties en inwoners samenwerken, bijvoorbeeld in netwerk BunnikSamen. Zo hebben we in de afgelopen jaren al ervaren: ideeën uit de praktijk leiden vaak tot de beste oplossingen.


We gaan niet alleen praten, we gaan ook doen. Dat kan ook, met geld dat de Rijksoverheid aan de gemeente Bunnik beschikbaar stelt vanuit het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA). Er ligt al een plan van aanpak voor GALA, dat de gemeente Bunnik samen met netwerk BunnikSamen heeft opgesteld. Graag willen we met meer inwoners kijken naar dat plan. Welke ideeen zouden we als eerste moeten uitvoeren? Hebben we nog een wens uit de samenleving gemist?


Doet u ook mee?


Meedoen of meedenken kan op verschillende manieren. U kunt deelnemen aan een focusgroep, één keer of in een serie bijeenkomsten. Wilt u niet vergaderen? Dan kunt u uw idee ook mailen. Kijk hier <link: bunnik.nl/gala> voor een overzicht van de thema’s, bijeenkomsten en contactgegevens.

Illustration
 
Contactpersonen van Focusgroep Jong en Gezond (TEST versie)
Personen verbonden aan Focusgroep Jong en Gezond (TEST versie)