Activiteit

Rondleiding door voormalige kloostertuin Gods Werkhof op zondag 2 juni in W

zondag 2 juni 2024 , 14:00 - 16:00 uur
Illustration

Kloostertuinen, vaak zijn het kleine paradijsjes. Als we ons er een beeld van vormen associëren we ze met een sfeer van rust en sereniteit, met een kruidentuin, mooie bomen, een kerkhof en het gezang van vogels.

De tuin van het voormalige slotklooster Gods Werkhof in Werkhoven is zo’n tuin. Aangelegd in 1960, tegelijk met de bouw van het kloostercomplex, midden tussen de hoogstamboomgaarden die toen nog het beeld bepaalden van het gebied tussen Cothen en Werkhoven. Nu is de kloostertuin een groene oase in het verder zo open Krommerijngebied. Normaliter is deze tuin niet toegankelijk voor publiek. Alleen de gasten van conferentiecentrum Samaya, die er verblijven voor een meerdaagse training, retraite of workshop, hebben het voorrecht tijdens hun verblijf een paar dagen in dit paradijsje te vertoeven.

Conferentiecentrum Samaya wil ook dit jaar samen met de Stichting Gods Werkhof ook mensen van buiten in de gelegenheid stellen schoonheid van deze voormalige kloostertuin te ervaren. Op zondagmiddag 2 juni 2024 vertellen Ans Klarenbeek en Joep Reichert over de bijzondere historie van de tuin, over het ontwerp en het ontstaan en over de zusters die de tuin jarenlang zelf moesten onderhouden. Bezoekers worden door hem rondgeleid door de 3 hectare grote achtertuin die is aangelegd als Engelse landschapstuin.  U ziet de anderhalve kilometer lange haag, destijds bedoeld als kloostermuur, de voormalige begraafplaats van de zusters en het oude retraitehuisje in de achtertuin. U ervaart de sfeer van het berkenbos en het Arnhemse bos, van de oude fruitbomen, het populierenlaantje en de pracht van de grote, solitaire beuken. En u hoort over de bijzondere bomen en de uilen die hun nesten maken in de tuin.

Datum: zondag 2 juni, aanvang 14.30 uur. Vanaf 14.00 uur staat de koffie/thee klaar. Opgeven vooraf is niet nodig. U wordt wel dringend verzocht op tijd aanwezig te zijn.
Toegangsprijs € 7,50, inclusief een kopje koffie of thee. Dit komt ten goede aan het project voor mantelzorgers.
Bij nat weer raden wij u aan daar met uw schoeisel en kleding rekening mee te houden.

Adres: Hollendewagenweg 20, 3985SG Werkhoven, tel 0343-552332. 
Meer informatie: www.godswerkhof.nl

Locatie
Conferentieoord Samaya
Kosten toelichting
€ 7,50, wat ten goede komt aan het mantelzorgproject van Stichting Gods Werkhof
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 10 jaar
Deel dit: