Activiteit

Aangepaste tweewielers en driewielfiets ontdekdag

woensdag 3 april 2024 , 13:00 - 16:00 uur
Illustration

[ODIJK] Bent u ook zo blij dat het weer mooier weer wordt en u weer op de fiets overal heen kan fietsen. Misschien fietst u al het hele jaar door of juist niet (meer). Speciaal voor diegene die van fietsen houden en niet meer kunnen fietsen wordt er een fietsmiddag georganiseerd. Deze Doortrappenmiddag gaat op woensdagmiddag 3 april plaatsvinden.

Tijdens de fietsmiddag zijn er 2 onderdelen waar u gebruik van kan maken. Doortrappen coördinator van de Gemeente Bunnik Mieke vertelt u hierover: "Vorig jaar hadden we ook een middag georganiseerd, daaruit kwam voort dat mensen die moeite hebben met fietsen graag driewielfietsen uit willen uitproberen. Daarnaast aangepaste tweewielers waar men zich wat veiliger op voelt. Tot slot is er een fietsvalpreventieworkshop.” 

Fietsen is niet alleen een geweldige manier om actief te blijven, maar het biedt ook de vrijheid om de wereld te verkennen. Op deze ontdekdag willen we je laten zien hoe je die vrijheid kunt omarmen, door middel van de aangepaste tweewielfiets en de driewielfiets. Deze speciale fiets biedt extra stabiliteit, waardoor je niet hoeft te balanceren zoals op een traditionele fiets.

Tijdens deze middag staan fietsspecialisten voor je klaar om je alles te vertellen over de aangepaste tweewiel -en driewielfiets en de voordelen ervan. Daarnaast zijn er deskundige fietsdocenten, fysiotherapeuten en de Nederlandse Fietsdokter is aanwezig voor al je vragen en advies. En laten we de gezelligheid niet vergeten - er staat een kop koffie of thee voor je klaar, zodat je van deze middag een echte sociale gelegenheid kunt maken.

[Fietsvalpreventieworkshop] Naast het uitproberen van de fietsen wordt er een fietsvalpreventieworkshop georganiseerd door fysiotherapeuten Thijmen (Fysio Odijk), Jill (Fysiozorg Munro Bunnik) en Doortrappencoördinator Mieke (Bunnik Beweegt3). Hiervoor dient men zich wél aan te melden. Het is een uur lang leren over de fietsen, veiligheid, aanpassingen die je op de eigen fiets kan doen en fietsfitoefeningen. U kunt kiezen tussen: 13.30-14.30 of 14.30-15.30 uur.

Graag ontvangen we jullie op woensdag 3 april tussen 13.00 en 16.00 uur in de Lindenhof (Rijneiland 7 te Odijk). Deze middag is het mogelijk om vrij binnen te lopen wanneer het je uitkomt. Aanmelden mag, mailen naar info@bunnikbeweegt.nl, maar is niet verplicht. Tijdens deze middag is er ook een fietsvalpreventieworkshop, hiervoor is aanmelden wel verplicht via het e-mailadres of telefoonnummer: 06-23244886.

Locatie
De Lindenhof te Odijk
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: