Activiteit

Zeilen voor senioren 40+

Op zaterdag, zondag , 9:00 - 16:00 uur
Illustration

Het is een, soms hardnekkig, misverstand dat ouderen (m/v) ofwel senioren ;) weinig behoefte meer zouden hebben aan sportieve activiteiten maar vooral gericht zijn op passief vermaak, al dan niet van achter de geraniums.   

Veel senioren gaan al wandelen, fietsen, zwemmen of golfen. En dat is maar goed ook: bewegen helpt als je zo lang mogelijk vitaal wil blijven. 

Zeilen past prima in dat rijtje en je hoeft niet supersportief te zijn om er aan te beginnen. Vrijwel iedereen die nog enigszins mobiel is, kan ‘t leren.  

Ik ben zelf pensionado en sinds enige tijd (weer) actief als volledig bevoegd zeilinstructeur in Maurik op open zeilboten. Ik doe dat als vrijwilliger omdat ik al een leven lang geniet van deze activiteit en omdat ik het leuk vind om ook andere senioren ermee kennis te laten maken. Het halen van een diploma’s is niet het hoofddoel van de lessen. Mijn ervaring is dat veel senioren niet zozeer gericht zijn op de prestatie als wel op de combinatie “bewegen, ontmoeten en beleven” (andere BOB!)

Maar er zijn ook senioren zijn die juist ervaring willen opdoen om eens een bootje in Friesland (of Griekenland) te kunnen huren.         

Het gaat dus om een zeer diverse doelgroep en het idee is om zoveel mogelijk op maat senioren te leren zeilen onder deskundige begeleiding.  Of je nou serieus op een zeilboot wilt kunnen schipperen of alleen maar een beetje wil kunnen meevaren op een zeilboot met ‘chauffeur’: het kan allemaal.  

Oud is natuurlijk een rekbaar begrip: de doelgroep is vanaf 40 jaar zonder bovengrens. Als je nog in staat bent om in een zeilboot te stappen kan je mee. 

 De zeilschool heet Windemanneke ( www.zeilschoolwindemanneke.nl) ; t is een min of meer uit de hand gelopen hobby van ene Eric Pardon die dit doet naast een fulltime baan. 

De lessen zijn in 2024 op zondag 14/7 zaterdag 20/7 zaterdag 27/7 zondag 4/8  en zaterdag 10/8.

Als u naar mijn woonplaats Odijk kunt komen,  is het volgende arrangement mogelijk:  U rijdt met mij mee naar de zeilschool, vertrek om circa 9 uur.  U heeft een eerste les van 10 tot 12 uur.  Tussen 12 en 1 uur is het lunchpauze  -er is een restaurant naast- of u kunt bv. een meegebracht broodje nuttigen.  Aansluitend is er een les van 1 tot 3 uur s middags waarna u weer met mij terugrijdt naar Odijk , aankomst circa 4 uur.  Kosten voor het hele arrangement 80 euro. Maximaal 3 personen kunnen op een dag zo’n  arrangement boeken: meer passen er niet in mijn auto en de boot.  

Meer weten?  Bel of mail me, het adres krijgt u bij aanmelding.

Erik IJpema:  06 2000 3172  erikypema@hotmail.com  

Locatie
Odijk verzamelen, adres bij aanmelding
Zeilen in Maurik bij Zeilschool Windemanneke
Kosten toelichting
De kosten bedragen 80 euro pp
Doelgroep
Speciaal voor senioren
Omschrijving doelgroep 
Vanaf 40 jaar
Thema
Sport / spel
start / einde
Gestart op zo 14 juli 2024. Eindigt zo 11 augustus 2024

Aantal aangemelde deelnemers: 1

Deze mensen komen:
- Lianne & Johntho Dixon

Meld je aan
Deel dit:
Aanbieder
Geplaatst door
Berichten over deze activiteit
Toekomstige data voor deze activiteit
zaterdag 20 jul 2024
zaterdag 27 jul 2024
zondag 4 aug 2024
zaterdag 10 aug 2024