Activiteit

Landgoed wandeling op de Nienhof

zaterdag 1 april 2023 , 9:30 - 12:00 uur
Illustration

Stinsenplanten in het lentebos, een tapijt van sneeuwklokjes en het frisse groen en geel van speenkruid. De lente komt eraan en laat dat weten ook! Het bos is vol met geluiden van actieve vogels. Knoppen lopen uit, de hazelaar bloeit en overal bespeur je het ontwaken van de natuur uit haar winterrust.

Op zaterdag 1 april, nee het is geen grap maar wel heel leuk, vindt de derde natuurwandeling van het seizoen plaats op de Niënhof. De deelnemers verzamelen zich om 9.30 in het excursiecentrum aan de Grotelaan, naast nr 16 te Bunnik. Na een kopje thee of een kopje koffie neemt de gids u mee op een wandeling over het landgoed. Om 12:00 zijn we weer terug.

Beschermers en kinderen betalen € 3,00 en niet-beschermers € 5,00. Opgave via de site van Utrechts Landschap.

De Niënhof heeft een geschiedenis die terug gaat tot de late Middeleeuwen. Oorspronkelijk was hier een boeren nederzetting die gesticht is vanuit het klooster op Oostbroek. In de zeventiende eeuw kwam het gebied in het bezit van een gegoede familie die er een buitenhuis bouwde. Aan het eind van de negentiende eeuw stond op het landgoed een van de grootste landhuizen van de Stichtse Lustwarande. Maar eind twintiger jaren van de vorige eeuw werd het gesloopt. Wat bleef is de tuin en de landerijen en onder het beheer van Utrechts landschap kon het uitgroeien tot een belangrijke groene “step Stone” in de verbinding tussen de Utrechtse heuvelrug en het veenweidegebied ten noorden van Utrecht.

De zwerftocht voert je door oud bos, langs akkers, droge en vochtige weiden en grienden.

Deze variatie zorgt voor een grote biodiversiteit waardoor we op elke tocht weer nieuwe bijzonderheden kunnen tegenkomen. 

 

Kosten
Met korting
Deel dit: