Activiteit

Voor organisaties: themabijeenkomst 'Waarderen vrijwilligers'

donderdag 17 november 2022 , 14:00 - 16:30 uur
Illustration

Mooi aanbod! De Vrijwilligerscentrale Zeist maakt deze interactieve bijeenkomst ook gratis beschikbaar voor vrijwilligersorganisaties uit gemeente Bunnik. Er zijn nog plekken vrij!

Het waarderen van vrijwilligers is natuurlijk het hele jaar belangrijk. Maar de meeste organisaties besteden hier rondom de 'Dag van de vrijwilliger' op 7 december vaak extra aandacht aan. Hoe doe je dat vandaag de dag, het waarderen van vrijwilligers?

Vrijwilligers zijn er in alle soorten en maten en elke vrijwilliger heeft zo zijn/haar eigen voorkeuren en wensen. De één wil zich graag verder ontwikkelen, de ander zoekt vooral gezelligheid en weer een ander vindt vooral afwisseling en flexibiliteit belangrijk. Hoe speel je daar als organisatie op in en wat heb jij te bieden aan vrijwilligers?

Over dit soort vragen gaan we met elkaar in gesprek tijdens de interactieve themabijeenkomst 'Het waarderen van vrijwilligers' op donderdag 17 november. Ook is er volop ruimte om de eigen ervaringen te delen, met elkaar van gedachten te wisselen en van elkaar te leren.

Programma 
- Inloop (vanaf 13.45 uur)
- Welkom & kennismaking (14.00 uur)
- Inleiding op het onderwerp door Michaëla Merkus  
- Pauze
- Aan de slag in kleine groepen met een praktijkgerichte opdracht
- Plenaire terugkoppeling
- Afsluiting (16.30 uur)
- Netwerkborrel (tot 17.00 uur)

Gastspreker
De bijeenkomst wordt geleid door Michaëla Merkus, een ervaren trainer, coach en adviseur op het gebied van vrijwilligersmanagement. Ze heeft onder meer als adviseur en trainer bij Movisie gewerkt. In haar inleiding zal Michaëla onder meer ingaan op welke vraagstukken kunnen spelen bij het waarderen van vrijwilligers en wat daarin werkt. 

Praktische informatie
* Datum: donderdag 17 november
* Tijden: inloop vanaf 13.45 uur, bijeenkomst van 14.00 tot 16.30 uur, netwerkborrel van 16.30 tot 17.00 uur
* Locatie: Wijkcentrum De Koppeling, De Clomp 1904 in Zeist
* Kosten: deelname is gratis

Voorbereiding
Vraag voorafgaand aan de bijeenkomst aan een 10-tal vrijwilligers: Voel je je voldoende gewaardeerd? Wat maakt dat je je gewaardeerd voelt? Wat maakt dat je je soms minder gewaardeerd voelt?

Deelnemen

Via het aanmeldformulier op de website van de Vrijwilligerscentrale Zeist.

 

Locatie
Wijkcentrum De Koppeling in Zeist
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
omschrijving doelgroep vrijwilligers
Deel dit: