Activiteit

Tenstoonstelling GARDENING

Op woensdag , 11:00 - 17:00 uur
Illustration

Van 1 juni tot en met 31 juli 2022 presenteert Creative Coding Utrecht de expositie GARDENING Amelisweerd in en rondom Landhuis Oud Amelisweerd. In het prachtige bos zal de interactieve expositie tevoorschijn komen. Tussen haar bomen, vijvers en bloemen verschuilen zich kunstwerken en sensorische ervaringen die het contrast en de parallellen tussen natuur en technologie benadrukken. Betreed het landhuis en dwaal door het landgoed om de symbiose tussen het digitale en de natuur te ontdekken.

Wat betekent natuur als je het bekijkt door de ogen van een artificieel intelligent systeem? Wat gebeurt er wanneer de focus niet langer ligt op mensen, maar je ook een stem geeft aan het niet-menselijke? GARDENING onderzoekt deze kwesties door de relatie tussen mens en natuur tastbaar te maken aan de hand van kunst en design.

Landhuis Oud Amelisweerd wordt de centrale hub van het expositieprogramma. Vanuit daar maak je een ronde door het bos, langs de A27, door de weilanden naar Fort Rhijnauwen en via het pannenkoekenhuis met de kano over de Kromme Rijn terug naar het Landhuis. De route zal onder meer bestaan uit een audiotour die de bezoeker langs verschillende (participatieve) werken in de publieke ruimte leidt. De route eindigt in het landhuis waar verschillende zintuiglijke en interactieve werken worden gepresenteerd. Zo combineert de expositie een mix van ‘ervarings’ werken met werken die een kritische boodschap overbrengen om het publiek te laten onderzoeken, verwonderen en te verrassen. Hiermee maken we vooruitstrevende kunstwerken toegankelijk voor het brede publiek dat recreëert op deze plek.

GARDENING presenteert nieuwe kunstwerken van vooruitstrevende kunstenaars en makers die zich op het raakvlak tussen kunst, design en onderzoek bevinden: Carolien Teunisse, Chiel Lubbers, Christy Westhovens, Cream on Chrome, Driessens & Verstappen, Elaine Vis, Entangled Others Studio, Femke Bosma, FoAM, Kaffe Matthews & Mathijs Hasebos; fuse*, Jacqueline Wu, Jamie Nee, Jesse Averdijk, Pleun Gremmen, Robin Boonacker, Rots, Sjef van Gaalen & Theun Karelse, Katpatat, Lisa-Marleen Mantel & Laura Wagner; Neema Githere, Ryoichi Kurokawa, Špela Petrič, Thijs Biersteker, Zeno van den Broek & Robin Koek.

GARDENING Amelisweerd
woensdag 1 juni t/m zondag 31 juli

OPEN
woensdag t/m zondag
11:00 – 17:00u 
entree: donatie 

Kijk op www.gardening.nu voor alle activiteiten rondom de tentoonstelling. Volg ook @gardening.nu en @creativecodingutrecht.

Locatie
Landhuis Oud Amelisweerd
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Entree op basis van eigen bijdrage / pay-what-you-want
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op wo 1 juni 2022. Beëindigd zo 31 juli 2022

Deel dit: