Aanbod

BiebPunten geopend in Odijk en Werkhoven

Ondersteuning, Activiteit/evenement, Kunst/cultuur/creatief, Voorlichting & advies
Illustration

BiebPunten geopend in Odijk en Werkhoven

Voortaan is de bibliotheek voor veel mensen een stukje dichter bij huis. De bibliotheek van KunstenHuis Idea heeft twee BiebPunten geopend voor de gemeente Bunnik, in Odijk en Werkhoven. Bij het BiebPunt kunnen mensen hun vragen over de bibliotheek stellen, een boek reserveren en een gereserveerd boek ophalen. Het BiebPunt is er ook voor vragen over de digitale overheid.

 

Bibliotheek

Bij het BiebPunt kunnen bezoekers informatie krijgen over de bibliotheek, het lenen van e-books en het gebruik van de online bibliotheek. Het is ook mogelijk om hulp te krijgen bij het reserveren van materialen. Reserveringen kunnen tijdens het spreekuur van het BiebPunt, wanneer een bevestigingsbericht ontvangen is, afgehaald worden. De bibliotheek komt zo een stukje dichter bij huis.

 

Informatiepunt Digitale Overheid

Bij het BiebPunt is ook het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) geopend. Bezoekers kunnen hier terecht met allerlei vragen over het gebruiken van de digitale overheid. Dat kan een vraag zijn over de DigiD, het lezen van de berichtenbox van de overheid of het inloggen bij het patiëntenportaal van de huisarts. Bij het BiebPunt krijgen bezoekers hulp en worden ze, waar nodig, doorverwezen naar de juiste partnerorganisatie voor aanvullende hulp of verder advies.

 

Adres en openingstijden
BiebPunt Odijk - Dorpshuis Odijk
Rijneiland 7, 3984 MA Odijk
Dag: Donderdag
Tijd: 8.30 – 11.00 uur

BiebPunt Werkhoven – Delteykschool
De Curtis 7e (ingang zijkant van de school), 3985 LK Werkhoven
Dag: Vrijdag
Tijd: 8.15 – 10.45 uur

Openingstijden van de bibliotheek en de BiebPunten zijn ook te vinden op: www.kunstenhuisidea.nl/openingstijden

Samenwerking
De BiebPunten zijn gerealiseerd dankzij samenwerking met de Delteykschool, kinderopvang Kind&co ludens, kinderopvang Partou en Sporthuis Bunnik. De bibliotheek werkt samen met partnerorganisaties, bewoners en gemeenten om deze kansen optimaal te benutten.

Gemeente Bunnik, Soest en Zeist dienden samen met KunstenHuis Idea een aanvraag in bij de Rijksoverheid. Dit is ter voorbereiding op de Bibliotheekwet van 2026, die toegang tot een volwaardige bibliotheek binnen redelijke afstand verplicht stelt. Door deze SPUK-regeling (Specifieke Uitkeringen voor de lokale bibliotheekvoorzieningen) wordt geïnvesteerd in het verbeteren van bibliotheken en hun dienstverlening.

 

Illustration
 
Geplaatst op 4 juli 2024, 16:00 uur
Deel dit: