Frans Brinkman
Sinds 1986 woon ik samen met mijn vrouw in Odijk aan de Esdoorn. Mijn beide kinderen zijn de deur uit. Ik heb twee kleinkinderen en meisje en een jongen.
Ik ben sinds december 2005 met prepension en sinds 2010 met pensioen. Op 29 april 2022 heb ik uit handen van de burgemeester de Koninklijke onderscheiding 'Ridder in de Orde van Oranje Nassau' mogen ontvangen. Dit voor het vele vrijwilligerswerk welke ik landelijk, provinciaal en lokaal, gedurende ruim 16 jaar, heb gedaan voor de ouderenbond KBO-PCOB en als voormalig bestuurder van het SAB en oprichter van de SOOS en het Digi Café in 2014 bij de bibliotheek in Bunnik. Helaas is de SOOS formeel opgeheven en bij het Digi Café ben ik niet meer betrokken. De SOOS bestaat nog informeel en een kleine groepje komt elke dinsdagochtend een bakkie doen in de bibliotheek.
Inmiddels beheer ik, vanaf de oprichting, het Digi Café bij de Huiskamer van Odijk. Sinds 2022 ben ik tevens beheerder van de leslocatie van SeniorWeb in Odijk welke is gekoppeld aan het Digi Café.
Ik ben veiligheidsadviseur/docent (geef presentaties en voorlichtingen over veiligheid in de ruimste zin van het woord). Tevens ben ik Tabletcoach/docent (help senioren en geef les aan senioren in het gebruik van digitale apparatuur). Bij de Huiskamer van Odijk ben ik kartrekker van het Digi Café en help hier, met nog twee vrijwilligers, jong en oud met digitale vragen en problemen met PC, laptop, tablet en smartphone. Tevens ben ik locatie beheerder van de leslocatie van SeniorWeb Odijk. De vrijwilligers bij SeniorWeb worden Ambassadeurs genoemd. In de Zomermaanden ben ik regelmatig actief bij de Zomerschool voor het geven van presentaties over veiligheid, digitalisering en cybercrime.
Echte hobby's heb ik niet, maar ik zie mijn vrijwilligerswerk als hobby.
Ik woon aan de Esdoorn in Odijk. Heb beperkt contact met mijn buren. Gesprekje over de schutting bij mooi weer. Verder woon ik er naar mijn zin.
Dat is privé en houd ik voor mij zelf.
Ik heb kennis op het gebied van computers (Windows, iOS, Android e.d). Tevens heb ik kennis op het gebied van veiligheid in en om de woning (Brand- en Inbraakpreventie, Babbeltruc en Valpreventie e.d.) Verder heb ik de nodige kennis op het gebied van Digitalisering en Digitale veiligheid c.q. Cybercrime.
Ik heb ruime bestuurlijke ervaring zowel in mijn werkzame leven bij o.a. de Koninklijke BAM groep in Bunnik, waar ik voorzitter was van de LPI (Lokaal Platvorm Installatietechniek) en tevens voorzitter van de Personeelsvereniging. Bij de ouderenbond KBO-PCOB (vanaf mijn pensionering) heb ik, gedurende ruim 16 jaar een groot aantal bestuursfuncties gehad. Zowel landelijk, provinciaal als op lokaal afdelingsniveau.
Begeleiden, trainen en hulp bieden aan mensen met digitale vragen middels mijn deelname aan de Huiskamer van Odijk, als kartrekker van het Digi Café en tevens als leslocatie beheerder van SeniorWeb in Odijk. Tevens kan ik advies- en voorlichting geven op het gebied van veiligheid in en om de woning en advies- en voorlichting geven op het gebied van Digitale Veiligheid en Cybercrime. Vervolgens het gegeven van groepsvoorlichtingen en presentaties op het gebied van Veiligheid en Cybercrime.
Mijn vrijwilligerswerk c.q. bestuurlijke ervaring bij de ouderenbond KBO-PCOB op het gebied besturen, maar in praktische zin ook op het gebied van o.a. digitalisering en veiligheid. Tevens mijn ruime 40 jarige werkervaring in de elektrotechniek waarvan vele jaren bij de Koninklijke BAM groep, afdeling Techniek, in Bunnik waar ik omvangrijke elektrotechnische projecten heb mogen doen zoals; Belastingkantoren in Amsterdam en Utrecht, de Arena in Amsterdam, ziekenhuizen in diverse plaatsen, ministeries in Den Haag en een groot aantal andere kantoren en woningbouwprojecten elders in Nederland. De laatste jaren voor mijn pensionering was ik Hoofd Projectenbureau (staffunctie). Vanaf 2007 doe ik vrijwilligerswerk en heb meerdere bestuursfuncties gehad zowel bij ouderen bonden als bij het SAB in Bunnik..